Vés al contingut principal

La UAB en la 5a temporada de la sèrie "Universo Sostenible"

19 abr. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La nova temporada de la sèrie de divulgació científica “Univers Sostenible” coproduïda per Crue Universidades comprèn 10 capítols, que es poden veure cada dimecres a La 2, de TVE, dins del programa “La Aventura del Saber” i en les webs de les 29 universitats participants, entre elles la UAB.

Universo sostenible. Teaser 5a temporada

Com en les anteriors edicions, en aquesta temporada diferents persones de la comunitat científica de l'àmbit universitari expliquen de manera senzilla les claus dels avanços en els projectes de recerca relacionats amb els progressos tecnològics que tindran un impacte important en un futur pròxim.

La cinquena temporada compta amb la participació de tres investigadors de la UAB: Antonio Barbadilla, investigador del Departament de Genètica i de Microbiologia i de l’IBB, que intervé al capítol dedicat a l'ADN i protagonitza el "botó vermell" del programa; Jordina Belmonte, investigadora del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia i de l’ICTA, al capítol dedicat a la Botànica; i Francesc Gòdia, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental i director de la planta pilot MELiSSA, que participa al capítol Podrem viure en un altre planeta? i que també protagonitza el "botó vermell" del programa.

Altres temes que s’hi tracten són la nanotecnologia, la neurociència, les plagues, l'agricultura sostenible, la diabetis, l'apicultura i les criptomonedes.

El programa “L'Aventura del Saber” cerca aprofundir en la transmissió d'un coneixement rigorós de la realitat a la ciutadania perquè aquesta sigui més crítica i responsable en les seves decisions. D'altra banda, aquest nou projecte transmèdia permetrà també conèixer la reacció de la ciutadania davant els projectes científics presentats.

El projecte “Universo Sostenible” és el resultat d'una coproducció dels serveis d'audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 29 universitats pertanyents a Crue Universidades Españolas, entre elles la UAB. La iniciativa està coordinada pel Taller d'Audiovisuals de la Universitat de València i compta amb la col·laboració de la Fundación Española para Ciencia y la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Ciencia e Innovación.

Tots els vídeos d'"Universo Sostenible" amb participació de la UAB

Dins de