Vés al contingut principal

'Com al Cel, a la Terra', exposició sobre les obres escultòriques de la UAB

30 març 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’exposició “Com al Cel, a la Terra” sota el lema “Com a allò elevat i sagrat, a la quotidianitat més tangible” vol acostar les obres escultòriques del campus de la UAB a tota la seva comunitat a través d’un recorregut pel seu patrimoni artístic. Organitzada pel Màster Oficial en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic de la UAB, es presenta a la Sala d'Exposicions UAB el dijous, 9 de juny, a les 12.45 h, i es podrà visitar fins al 7 d’octubre (de 10 h a 18 h).

 

Exposició cel

L'objectiu més rellevant de l’exposició és apropar l'art del campus a la comunitat universitària de manera entenedora i atractiva. 

Les escultures del campus no són casuals o inconnexes entre elles. L'espai de la Universitat Autònoma de Barcelona amaga un interessant recorregut de patrimoni artístic. “Com al Cel, a la Terra” és una invitació a una mostra d’escultures sense escultures, un recorregut d’obres absents en les quals trobareu un sentit ocult i un seguit de signes que descobrireu al llarg del viatge. 

L’exposició divideix el patrimoni de la universitat en un itinerari de quatre àmbits que posa en relleu certs temes universals: Cel, amb les peces d’un simbolisme més elevat, que ens parlen del coneixement, la memòria o la comunitat; Terra, que engloba totes aquelles obres que s'inclouen en la dimensió més espacial, en contacte directe amb el sòl que trepitgem; i el tercer espai, Unió, on reflexionem al voltant de la idea de l’aliança entre les esferes Cel i Terra. Tanca l’exposició l’àmbit Institució i quotidianitat, que mostra l’ús que es fa del patrimoni artístic de la universitat des del prisma institucional, i en el dia a dia del campus. 

A través de les obres seleccionades del campus s’analitzen les relacions de poder, d'unió i comunitat que es deriven d'elles. L'objectiu més rellevant de l’exposició és apropar l'art del campus a la comunitat universitària de manera entenedora i atractiva. 

La presentació serà dijous 9 de juny de 2022 a les 12.45 h a càrrec de l’equip de comissaris i comissàries de l'exposició i de les autoritats acadèmiques, amb l'assistència de la vicerectora de Comunicació i de Cultura, Virginia Luzón. “Com al Cel, a la Terra” es podrà visitar del 2 de juny al 7 d’octubre de 10 h a 18 h, exceptuant el període de vacances d’estiu. 

Dins de