Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Clou la quarta edició de Micromón a la UAB

02 juny 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els estudiants de batxillerat i de secundària que han participat en la quarta edició del projecte divulgatiu Micromón@UAB, per apropar la universitat als centres de secundària, han mostrat les seves experiències en l’acte de cloenda que ha tingut lloc en línia.

Reunió virtual micromon@UAB

Avui dimecres, 2 de juny, ha tingut lloc l’acte de cloenda del projecte "Micromón@UAB 4.0", un projecte d’aprenentatge servei dins del programa Argó de l'ICE, per motivar la cerca de nous antibiòtics i despertar l’interès per la ciència entre els estudiants de secundària. L’acte s’ha desenvolupat en línia i ha comptat amb la participació de tots els implicats en el projecte, des dels estudiants universitaris que han participat en la iniciativa guiant les experiències de l’alumnat i els estudiants de batxillerat i secundària dels vuit centres, fins els professors i els organitzadors del projecte.

La professora del Departament de Genètica i de Microbiologia de la UAB Montserrat Llagostera, coordinadora de la iniciativa, ha presentat l’acte tot agraint l’esforç que ha suposat enguany dur-lo a terme amb les restriccions que ha implicat la pandèmia.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, ha expressat el seu entusiasme tot recordant que ha “gaudit del projecte en totes les seves edicions”, i destacant la importància de “visualitzar la Universitat i connectar-la amb l’ensenyament secundari, donant servei a la societat”. Lafuente ha manifestat com aquest projecte fa possible el seu desig de “tenir els ciutadans en el mig del laboratori, un exemple clau d’aprenentatge-servei” i s’ha mostrat “molt content de que cada any un centenar d’estudiants coneguin el que significa experimentar i provar el mètode científic”.

L’alumnat dels centres de secundària i de batxillerat han compartit allò que han viscut al llarg del curs participant en el projecte amb vídeos i presentacions, tot explicant que s’han sentit “com a veritables científics” i que han descobert “la importància de la cerca de nous antibiòtics”.

L’acte ha estat clausurat pel degà de la Facultat de Biociències, Jaume Farrés, qui ha lloat els organitzadors pel fet que “ha estat un repte formidable, una mostra de resiliència”. Farrés ha resumit els objectius del projecte, “fer partícip la societat i els estudiants de secundària de la importància de ser conscients que hem de cercar noves maneres de lluitar contra els organismes patògens; entendre la cerca de nous antibiòtics com a una prioritat a nivell mundial; i també despertar l’interès per les carreres científiques i tecnològiques”. Un projecte que “és viu, ja han participat 1000 alumnes i encara en vindran mil més”, i amb la intenció que els estudiants que hi han participat “vegin la UAB com quelcom a prop seu”.  

La cloenda ha comptat amb la participació del professorat de la UAB i del professorat i l’alumnat dels centres IES Vallès de Sabadell, IES Torrent de les Bruixes de Santa Coloma de Gramanet, Escola Las Viñas de Castellbisbal, CE Monlau de Barcelona, IES La Ribera de Montcada i Reixach, IES Jaume Mimó de Cerdanyola del Vallès, IES L'Alzina de Barcelona i Escola Pia de Granollers.

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Salut i benestar
  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius

Dins de