Vés al contingut principal

Arriba la II Setmana Artística Inclusiva

22 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Després de la bona acollida l'any passat, la UAB organitza la II Setmana Artística Inclusiva del dilluns 28 de novembre al divendres 2 de desembre, plena d'activitats artístiques d'excel·lent qualitat fetes per persones que tenen alguna discapacitat o diversitat funcional. Es tracta d'arts plàstiques, cinema i teatre amb una mirada que no deixa indiferent a ningú. 

II Setmana Artística Inclusiva

Un dels objectius és sensibilitzar la comunitat universitària sobre la inclusió de persones amb discapacitat o diversitat funcional.

Amb l'objectiu de sensibilitzar la comunitat universitària sobre el procés d'inclusió de persones amb discapacitat o diversitat funcional i compartir experiències inclusives amb tota la comunitat, la UAB organitza per segon any consecutiu, i en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la II Setmana Artística Inclusiva al campus de la UAB.

L'any passat l'Autònoma fou una universitat pionera a organitzar tota una setmana dedicada a l'art inclusiu i enguany, després de la bona acollida, torna a repetir la proposta, oberta a tothom i amb accés lliure i gratuït.

La Setmana s'iniciarà el dilluns 28 de novembre a les 12 h a la Sala Cinema de la UAB amb la projecció de l'experiència cinematogràfica Si Talía fuera ciega i una taula rodona posterior. Aquesta és una docuficció, produïda per l'ONCE, en què més de 100 actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu són els protagonistes d'onze històries de thriller, de comèdia, de drama o de documental. A més, és una obra cinematogràfica que busca demostrar que les limitacions visuals no són un impediment per formar part d'una producció audiovisual i teatral. 

El dimarts 29 de novembre a les 12 h, a la Sala de Teatre de la UAB, es representarà l'obra de teatre legislatiu "Legaci" a càrrec de La Xixa Lab i la Xixa Teatre.

Durant tot el dimarts tindrà lloc el projecte de cocreació d'un mural sobre la diversitat, a càrrec de l'artista gràfica Galleta Maria, de 9 a 17 h a la plaça Cívica (mur lateral de l'Òptica Universitària). Es convida a participar en la cocreació d'aquest mural a tota la comunitat, de forma lliure i oberta a tothom que ho desitgi. L'endemà, el dimecres 30 de novembre de 9 a 14.30 h, Galleta Maria finalitzarà el mural. 

El dijous 1 de desembre a les 13 h, a la sala 2 de Facultat de Ciències de l'Educació (al costat de l'edifici G5), es durà a terme el procés creatiu participatiu La Fantasia, a càrrec d'ARTransforma, entitat dedicada a fomentar l'art i la cultura com a eina de transformació social.

Per acabar la segona edició de la Setmana Artística Inclusiva es donarà pas a la reflexió i debat. El divendres 2 de desembre a les 12 h, a la sala d'actes del Rectorat, se celebrarà la Jornada Institucional en commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, organitzada per l’Observatori per a la Igualtat de la UAB i el Servei per a la Inclusó de la UAB, PIUNE. En l’acte es farà el lliurament de les Beques Impuls.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats

Dins de