Vés al contingut principal

Aquest estiu, mulla't fent un voluntariat a presons

03 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Vols ajudar a millorar la qualitat de vida i la integració social de persones privades de llibertat? Participa en el voluntariat del Programa de Justícia de la FAS aquest estiu.

Voluntariat Justícia

El Programa de Justícia de la FAS fa una crida per incorporar a l’equip a persones voluntàries que vulguin dinamitzar diferents activitats per a persones internes en diferents centres penitenciaris durant aquest estiu. Aquest voluntariat és una experiència molt enriquidora i una oportunitat per poder conèixer millor la vida als centres penitenciaris i aportar a la vegada aire fresc i donar suport a la inclusió de persones privades de llibertat.

Les activitats que dinamitzaran seran de diferents tipologies: lúdiques, fisicoesportives, d’oci, de benestar personal, culturals, artístiques i/o d’horticultura i es duran a terme als Centres Penitenciaris de  Quatre Camins, Brians I i Brians II. Les persones voluntàries haurien de tenir disponibilitat  per anar dos dies a la setmana al centre, qualsevol dia, en horari de matí o de tarda i, fins i tot, podran fer dos torns en un mateix dia. Es preveu la dinamització d’entre 8 i 10 sessions de 2h de durada cadascuna, durant el mes de juliol. De forma opcional, es podrà iniciar l’activitat a finals del mes de juny i, en casos concrets, es podrà continuar l’activitat durant el mes d’agost. 

Les persones voluntàries han de tenir un vincle amb la Universitat Autònoma de Barcelona i, preferiblement, de les Facultats de Psicologia, Filosofia i Lletres, Educació o Dret. Tindran preferència aquelles persones que disposin de vehicle propi per anar al Centre Penitenciari.  

El voluntariat rebrà una formació i un acompanyament durant el seu voluntariat i es podrà convalidar la seva activitat amb crèdits ECTS.

Les inscripcions per a rebre més informació del voluntariat s’han de fer en aquest formulari.

Dins de