Vés al contingut principal

Alumnat de Camarasa explica la Roca dels Bous amb un nou recurs audiovisual

15 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El jaciment neandertal de la Roca dels Bous (Sant Llorenç de Montgai), que investiga el Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPARQ-UAB), compta des d’avui amb un recurs divulgatiu nou: tres càpsules audiovisuals realitzades per alumnat de l’escola Dosrius de Camarasa, que contribuiran a explicar el jaciment al veïnatge i visitants. Els vídeos formen part d’un projecte realitzat amb el programa educatiu Investiga.edu, en col·laboració amb el Campus d’Arqueologia de la UAB.

Alumnes de l'escola Dosrius al jaciment de la Roca dels Bous

L’acte de presentació dels recursos audiovisuals, que ha tingut el 14 de juny al jaciment, suposa el punt i final del projecte educatiu realitzat per l’alumnat al voltant de la Roca dels Bous. Al llarg d’aquest curs, l’alumnat ha visitat el centre Espai Orígens de Camarasa, on ha pogut conèixer alguns dels mètodes i tècniques que utilitza l’arqueologia; també ha realitzat diferents reptes d’aula i una sortida de descoberta al jaciment. Aquestes activitats han permès que l’alumnat descobreixi diferents aspectes sobre el jaciment i els neandertals, les persones que el van ocupar fa més de 50.000 anys, analitzant i interpretant les restes que hi van deixar.

Ara, a través dels vídeos que ha elaborat, l’alumnat comparteix el resultat de la seva recerca amb la resta de l’escola, famílies i veïns, així com amb totes les persones que vulguin conèixer la Roca dels Bous. La lectura d’uns codis QR situats en tres punts del recorregut fins al jaciment permeten accedir als tres vídeos, escrits i protagonitzats pels nens i nenes de l’escola, i obtenir més informació sobre els neandertals, l’entorn i ubicació del jaciment, o les troballes arqueològiques que s’hi han realitzat.

El projecte “L’escola Dosrius investiga la Roca dels Bous” s’ha dut a terme a través del programa educatiu Investiga.edu, amb el suport i assessorament científic del Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic (CEPARQ-UAB), que investiga el jaciment fa més de 20 anys. Aquest programa té l’objectiu de promoure la ciència a les aules del món rural mitjançant projectes escolars de recerca al voltant del patrimoni arqueològic, geològic o mediambiental de l’entorn dels centres participants. Promogut per l'Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric, compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia - Ministeri de Ciència i Innovació, del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens i del Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB.

Els vídeos del projecte “L’escola Dosrius investiga la Roca dels Bous”

https://youtu.be/ddM4c1cEKbo

https://youtu.be/r55n3QFyeqo

https://youtu.be/PhyqXFWvkBs

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de