Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Acadèmics i representants d'institucions aborden l'impacte de la pandèmia en les polítiques públiques

04 juny 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 8 de juny tindrà lloc la primera sessió d'un cicle de webinaris de l'ICPS de la UAB sobre l'impacte de la pandèmia. Montserrat Iglesias, Francesc Guillén i Ricard Brotat parlaran de l'estat d'alarma i l'afectació dels drets fonamentals.

Barcelona
istockphoto/JackF

Del 8 al 29 de juny tindrà lloc el cicle "COVID-19, política i polítiques públiques. Diàlegs al voltant dels impactes de la 'nova normalitat' sobre la societat, la política, les polítiques públiques i les persones", que organitza l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), adscrit a la UAB. Es desenvoluparà en format online, mitjançant la plataforma virtual Zoom. El programa constarà de quatre col·loquis, sempre a les 18 h, dedicats als temes dels drets fonamentals, l'economia, la política democràtica i la perspectiva de gènere.

El primer webinari, el dia 8, es titularà "Crisi de la COVID-19, estat d'alarma i afectació als drets fonamentals". Hi intervindran Montserrat Iglesias, directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (EPSI) de la UAB; Francesc Guillén, col·laborador de la línia de recerca sobre llibertat i seguretat de l'ICPS; i Ricard Brotat, cap dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Badalona i professor de dret constitucional a la UAB.

La segona sessió es desenvoluparà el 15 de juny sota el títol "Ciutats, Agenda 2030 i COVID-19. La reactivació de l'economia local i les polítiques públiques per a la implementació de l'ODS a escala local: oportunitats i reptes de la 'nova normalitat'". Comptarà amb la participació de  Pilar Díaz, diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona; Andrea Noferini, professor de ciència política i secretari acadèmic de l'ICPS; Miquel Rodríguez, comissionat per a l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Barcelona; i Agustí Fernández, director del programa Ciudades Globales del CIDOB.

Seguidament, el 22 de juny, la xerrada "La política democràtica en temps de la COVID-19" aplegarà Lucía Medina, investigadora de l'ICPS; Fernando Jiménez, catedràtic de ciència política i de l'administració de la Universitat de Múrcia; i Jordi Muñoz, professor del Departament de Ciència Política de la UB. Per acabar, la darrera sessió es titularà "La crisi de la COVID-19 i les dinàmiques de gènere. Sobre desigualtats i cures, presents i futures" i tindrà lloc el 29 de juny. Hi participaran Maria Freixanet, investigadora de l'ICPS; Sara Moreno, professora del Departament de Sociologia de la UAB; i Libertad González, professora d'economia a la UPF.

La inscripció a la totalitat de les quatre sessions del cicle es realitza a través del següent enllaç. Hi ha l'opció d'inscriure's també per separat a cadascuna de les sessions enlloc del programa complet.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Igualtat de gènere
  • Ciutats i comunitats sostenibles

Dins de