"Workshop" internacional per a enfortir el lligam entre gènere i recerca

GenderWorkshop
Autor foto: Pablo Gallegos

A la trobada participaran representants de vuit universitats europees i dels grups de recerca de la UAB amb una reconeguda trajectòria internacional, així com grups i investigadores amb expertesa en gènere, que participen en aquest "workshop".

01/07/2014

L’Observatori per a la Igualtat de la UAB presentarà l’informe “Mapping & critical assessment of existing tools for including gender in research”. 


Durant el workshop, l’Observatori presentarà l’informe “Mapping & critical assessment of existing tools for including gender in research”. El "workshop" s'emmarca en el projecte europeu EGERA (Effective Gender Equality in Research and the Academia). EGERA, amb una durada prevista de quatre anys, es va iniciar el gener del 2014 i el seu objectiu és aconseguir la igualtat de gènere al món acadèmic, enfortir la dimensió de gènere de recerca i treballar a partir de cinc eixos: anàlisi d'indicadors de desigualtat estructural, promoció d'entorns laborals i educatius amables amb el gènere i formació en gènere de la comunitat.

L'equip d'investigació del projecte a la UAB està integrat per Montserrat Rifà-Valls, Sílvia Carrasco, Maria Prat, Begonya Sáez, Georgeta Ion, Laura Duarte i Maribel Ponferrada.

En la sessió restringida de la tarda es discutiran els instruments de la Comissió Europea per a introduir la perspectiva de gènere en les diferents fases de la recerca. En la trobada hi participaran grups líders de la UAB de diverses disciplines científiques i amb una reconeguda trajectòria internacional, entre d’altres: el Grup GEPOC (GEPOC – Grup d’Estudi de Processos Oceànics i Climàtic) de l’ICTA (Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals), de l’IBB (Institut de Biotecnologia i Biomedicina), El Grup HPC4EAS (High Performance Computing for Efficient Applications and Simulations), el Core de Salut Mental, l’Institut d’Envelliment, el grup Comparative and Functional Genomics Group, el Departament de Psicobiologia, el Laboratori de Periodisme, el Grup Antígona, el Centre d'Estudis de Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP), així com expertes en gènere com les professores Teresa Paramio o Teresa Torns.

Conferència inaugural
La professora Sharlene Hesse-Biber farà la conferència “Thinking Outside the Tradicional Science/Knowledge Box: Applying Feminist Principles of Praxis to Enhance Credibility and Social Justice in Scientific Inquiry” el dia 11 de juliol a les 10:30h a la Sala de Graus de l’Escola d’Enginyeria. La Dra. Hesse-Biber abordarà abordarà en la seva conferència l’impacte del coneixement científic tradicional en les vides de les dones i els grups marginals, així com els “Feminist Principles of Praxis” i la seva aplicació a la recerca. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies