Vuit investigadors de la UAB rebran els ajuts ICREA Acadèmia 2020

Cartell sobre els juts ICREA / cartel sobre las ayudas ICREA

La dotzena edició dels ajuts ICREA Acadèmia ha distingit vuit investigadors i investigadores de la UAB per tal de prioritzar les seves activitats de recerca durant 5 anys. La UAB és la universitat amb més investigadors guardonats en aquesta edició.

15/02/2021

Una trentena d’investigadores i investigadors del sistema universitari català han estat seleccionats en la dotzena edició dels ajuts ICREA Acadèmia, concedits per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). Amb aquests ajuts, el Govern reconeix la tasca investigadora del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna de les universitats públiques catalanes, amb la finalitat de contribuir a retenir el talent investigador del nostre país.

Els investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona que han rebut la distinció són: Eva Anduiza, del Departament de Ciència Política i de Dret Públic; John Calsamiglia, del Departament de Física; Salvador Ventura, del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular; Jordi Martínez Vilalta, del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia; Maria del Mar Griera, del Departament de Sociologia; Miranda Jessica Lubbers, del Departament d'Antropologia Social i Cultural; Xavier Sala, del Departament de Química; i Gara Villalba, del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental.

Les professores i els professors seleccionats en la convocatòria 2020 dels ajuts ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun durant un període de 5 anys. Aquesta línia de suport està destinada exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

La UAB és la universitat amb més investigadors guardonats en aquesta edició. Del total de personal acadèmic seleccionat (18 homes i 12 dones), vuit estan adscrits a la Universitat Autònoma de Barcelona; set a la Universitat Pompeu Fabra; cinc a la Universitat de Barcelona; altres cinc a la Universitat Politècnica de Catalunya; tres a la Universitat Rovira i Virgili; un a la Universitat de Lleida; i un darrer a la Universitat de Girona.

Més informació:
Pàgina web ICREA Acadèmia