Una xarxa de fab living labs al campus

Tallers UABLabs

La UAB habilitarà diferents espais per a l'experimentació, innovació i demostració de noves tecnologies. Amb l'objectiu de definir l'estructura, els usos i el model de gestió d'aquests espais, s'organitzen quatre sessions de design thinking obertes a tots i totes les interessades en co-dissenyar-los de l'inici.

18/01/2018

La UAB té la voluntat que el seu campus esdevingui un espai d'experimentació, innovació i demostració per a les noves tecnologies i metodologies, tant per a la comunitat investigadora com per al seu entorn productiu i social. Per això, té la intenció d'habilitat una xarxa d'espais de co-creació que serveixin de motor per la innovació social i digital dins els campus i el territori.

Aquests espais seran un nou instrument de transferència per a la valorització de productes, la maduració de tecnologies i activitats d'experimentació que permetin avaluar el potencial de la tecnologia generada de la recerca de la Universitat. Seran espais oberts i accessibles en què investigadors, usuaris i empreses col·laboraran mitjançant l'ús de tecnologies digitals per co-crear coneixement i solucions que donin resposta a necessitats socials.

Els primers UAB Labs que es volen crear són: un a l'Escola d'Enginyeria per impulsar la fabricació digital i avançada i el prototipatge, i un a la Biblioteca d'Humanitats, en l'àmbit de les humanitats digitals.

Implicar a tota la comunitat en quatre sessions de treball
Per tal de definir l'estructura d'aquests espais, els usos, el model de gestió i la política de relacions amb els altres serveis del campus o amb projectes externs, la UAB, a través de les Comunitats de Recerca Estratègiques (COREs), ha engegat un procés de co-creació per fer partícep a tots i totes les interessades. L'objectiu és que els actors implicats siguin co-dissenyadors dels UAB Labs des del principi, de manera que participin en la definició dels espais.

Aquest procés es durà a terme a través de quatre sessions de design thinking, obertes a tota la comunitat del campus de la UAB interessada. En aquestes jornades es treballarà a través de metodologies de pensament creatiu, que ajuden les persones a entendre i desenvolupar maneres creatives per solucionar un assumpte específic.

La primera sessió serà el proper 8 de febrer de 10h a 14h a la Sala d'Estudis de l'Edifici RR, a la Plaça Cívica, i consistirà en una jornada de treball amb dinàmiques participatives i de treball en equip, orientada a conèixer les persones i el projecte i a compartir necessitats i possibilitats. La sessió també inclourà una visita als espais de l'Escola d'Enginyeria i de la Biblioteca d'Humanitats.

Per participar en les sessions es requereix inscripció prèvia.

Més informació: UAB Labs

 

Notícies relacionades

Totes les notícies