Sala de premsa Premsa i mitjans

Una exposició mostra els tresors de La Draga

Exposició de La Draga al Museu d'Arqueologia de Catalunya
El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) inaugura el 28 de setembre, a les 19 hores, l'exposició "La Revolució Neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis". Per primer cop s’hi podran veure les peces originals recuperades fins ara i una reconstrucció virtual del poblat prehistòric.

19/09/2017

La mostra permetrà copsar la importància de La Draga, l'únic jaciment lacustre de la península Ibèrica i un dels més antics i importants de la Mediterrània occidental. Aquest va ser un dels primers poblats del Nord-est del territori on es van establir les societats pageses neolítiques, fa uns 7300 anys, transformant l’espai que els envoltava per tal de desenvolupar les pràctiques agrícoles i ramaderes necessàries per a la seva subsistència.

El tret més singular de La Draga és l’extraordinària conservació que presenten les restes orgàniques sobre materials vegetals recuperades, gràcies a la seva ubicació en una zona amb humitat permanent, actualment coberta de forma parcial per les aigües de l’estany: des de les restes de les cabanes als estris realitzats en materials vegetals com arcs, falçs, mànecs d’aixes, cordes, recipients de fusta, pals cavadors, cullerots i cistells, entre altres.

En l'exposició es podran veure, per primera vegada, les peces originals d’aquests materials i d'altres objectes que s'han trobat al llarg de trenta anys d’exhaustives excavacions arqueològiques, realitzades per un equip multidisciplinari format per científics del Museu d’Arqueologia de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IMF) i el Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles.

També hi haurà una reconstrucció virtual del poblat, duta a terme gràcies a un projecte Recercaixa finançat per l’Obra Social “La Caixa” i l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).
 
Per assistir a la inauguració, oberta i gratuïta, cal presentar la reserva prèvia, que es pot realitzar a macvisites.acdpc@gencat.cat
 
Per a més informació: www.mac.cat

Més informació sobre La Draga