Sessions informatives del Programa Generació d'Idees en smart food

La UAB i el Parc de Recerca UAB engeguen un nou programa per resoldre reptes de l'smart food

El Parc de Recerca UAB organitza dues sessions informatives per presentar la 10a edició del Programa de Generació d'Idees, que es centra en els reptes de l'smart food. Tindran lloc el 13 de setembre, a les 10h, a la Facultat de Veterinària de la UAB i el 17 de setembre, a les 12h, a la Facultat de Ciències i Biociències. 

05/09/2019

El Programa Generació d'Idees arriba a la 10a edició i busca doctorands i personal investigador que vulguin trobar noves aplicacions a la seva recerca i ajudar a resoldre reptes de l'smart food, com són reduir el malbaratament alimentari, els plàstics o l’ús d’antibiòtics. El període d'inscripció ja està obert.

Amb l'objectiu de presentar tots els detalls del Programa, el Parc de Recerca UAB organitza dues sessions informatives. Una el proper 13 de setembre, a les 10h, al Seminari G de la Facultat de Veterinària de la UAB i una altra el 17 de setembre, a les 12h, a la Sala de Juntes de la Facultat de Biociències. Estan dirigides als degans i deganes, directors i directores, investigadors i investigadores de centres i grups de recerca del campus de la UAB que estiguin interessats a desenvolupar projectes innovadors dins de l'àmbit de l'smart food

S'entén per smart food la dieta basada en aliments sans a través de la conscienciació personal. Són aliments que per mitjà de l'aplicació de noves tecnologies veuen millorada la seva qualitat alimentària.

La comunitat científica ha definit quatre reptes d’aquest àmbit: reduir el malbaratament alimentari, eliminar els plàstics de les diferents etapes de la cadena alimentària, disminuir l’ús d’antibiòtics en la producció ramadera i promocionar la nutrigenòmica o nutrició personalitzada de precisió.

El Generació d’Idees, que començarà a partir del 16 d’octubre i tindrà dos mesos de durada (dimecres i divendres de 10 a 13 h) busca personal investigador de totes les disciplines que aportin solucions innovadores a aquests reptes o a d’altres que proposin ells mateixos. El programa d’emprenedoria acabarà amb un concurs final on es triarà el projecte més innovador, que serà premiat amb una dotació econòmica i sis mesos d’incubació al Parc de Recerca UAB.

A més, aquesta 10a edició serà especial i també s’escollirà el millor projecte UAB Open Labs. Aquest passarà a la fase de validació i prototipatge a la xarxa d’espais d’innovació oberta del campus de la UAB.

Així, en aquest cas el Programa de Generació d’Idees s’emmarca dins del projecte europeu Higher i forma part d’una iniciativa més àmplia. Per això hi haurà una fase final de prototipatge als UAB Open Labs. També en aquests moments s’està fent una fase inicial de laboratoris d’idees amb personal investigador, empreses i consumidors que, per mitjà de la metodologia design thinking, servirà per acotar els reptes del Programa.

El Programa compta també amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del Programa Catalunya Emprèn. 

Les persones interessades en assistir a alguna de les sessions informatives, poden confirmar la seva assistència enviant un correu electrònic a xavier.osorio@uab.cat

Més informació
Web del Programa Generació d'Idees

 

Notícies relacionades

Totes les notícies