S'inicia un programa pilot d’innovació social i participació ciutadana a les biblioteques del Vallès

Bibliolab

La UAB i el Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) participen en el programa pilot per integrar espais d’innovació social i participació ciutadana a les biblioteques, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona.

12/02/2019

La UAB, el CVC-UAB i tres biblioteques municipals de l’àrea del Vallès (Vapor Badia a Sabadell, la biblioteca central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori a Sant Cugat), ha posat en marxa el projecte “ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana en transformació del territori al Vallès Occidental”, amb l’objectiu d’adaptar les biblioteques públiques als canvis culturals i socials que comporta la societat digital, afavorint la creació de entorns col·laboratius i participatius oberts a la ciutadania (Labs ISC2). Aquest projecte, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona, té com un dels seus objectius promoure el paper de les biblioteques com a motor de transformació social.
 
El programa pilot s’aplicarà amb una primera iniciativa relacionada amb els treballs de recerca dels estudiants de batxillerat i la introducció de conceptes de recerca i d’innovació responsables (RRI), un eix al voltant del qual s’articulen molts processos transformadors que es poden portar a terme en els labs de les biblioteques. Posteriorment, se n’afegiran altres iniciatives com són la promoció de vocacions científiques i l’educació digital entre els i les joves amb l’objectiu de convertir les biblioteques en un espai per fomentar l’aprenentatge, la ciència, la innovació i la tecnologia.

 

Notícies relacionades

Exposició 50 anys de recerca uab

Exposició "50 anys de recerca a la UAB”

La Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB acollirà, des del proper 29 d’abril, l’exposició “50 anys de recerca a la UAB”, que recull en una mostra l’aposta per la recerca al llarg d’aquests anys i l’evolució tecnològica viscuda als laboratoris.  Llegir més

Totes les notícies