S'inicia un programa pilot d’innovació social i participació ciutadana a les biblioteques del Vallès

Bibliolab

La UAB i el Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) participen en el programa pilot per integrar espais d’innovació social i participació ciutadana a les biblioteques, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona.

12/02/2019

La UAB, el CVC-UAB i tres biblioteques municipals de l’àrea del Vallès (Vapor Badia a Sabadell, la biblioteca central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori a Sant Cugat), ha posat en marxa el projecte “ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana en transformació del territori al Vallès Occidental”, amb l’objectiu d’adaptar les biblioteques públiques als canvis culturals i socials que comporta la societat digital, afavorint la creació de entorns col·laboratius i participatius oberts a la ciutadania (Labs ISC2). Aquest projecte, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona, té com un dels seus objectius promoure el paper de les biblioteques com a motor de transformació social.
 
El programa pilot s’aplicarà amb una primera iniciativa relacionada amb els treballs de recerca dels estudiants de batxillerat i la introducció de conceptes de recerca i d’innovació responsables (RRI), un eix al voltant del qual s’articulen molts processos transformadors que es poden portar a terme en els labs de les biblioteques. Posteriorment, se n’afegiran altres iniciatives com són la promoció de vocacions científiques i l’educació digital entre els i les joves amb l’objectiu de convertir les biblioteques en un espai per fomentar l’aprenentatge, la ciència, la innovació i la tecnologia.

 

Notícies relacionades

NacraIllesMedes

Trobada una de les últimes nacres de les Illes Medes

S'han trobat una de les últimes nacres de les illes Medes–Costa del Montgrí, en el marc del projecte de seguiment d’hàbitats submergits del Montgrí, on col·laboren els centres d’immersió de l’Estartit amb la UAB i l’entitat de conservació «Bufalvent. Estudi de la Mediterrània».

Totes les notícies