Nou servei d'atenció psicològica, per a víctimes de violència de gènere

LogoPsicogenere

La UAB ofereix atenció psicològica a les víctimes de violència de gènere a través del Servei de la Unitat Psicogènere, a la Facultat de Psicologia. La gestió i desenvolupament d’aquest servei d’assistència psicològica i psicosocial per part de Psicogènere es fa en coordinació amb l’Observatori per la Igualtat de la UAB.

21/11/2017

El servei consisteix en l'acollida, assessorament i seguiment psicològic per persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere, i també assessora i acompanya a persones pròximes (amigues i familiars) per tal de detectar necessitats.

La implementació del Protocol contra l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe, d'orientació sexual, d'identitat de gènere o d'expressió de gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), aprovat el juliol de 2016, va fer visible la necessitat de reforçar el servei d’atenció psicològica per casos de violència masclista.

La Unitat Psicogènere, que forma part del SIPEP (Serveis i Projectes Estratègics en Psicologia) de la Facultat de Psicologia, és l'encarregada d’oferir aquest servei, que aquest curs acadèmic 2017-2018 es reactiva, després d'un temps aturat, amb la incorporació d’una persona que atendrà a les persones que ho necessitin els dimecres, de 10 a 15h.  

El servei consisteix en l'acollida, assessorament i seguiment psicològic per persones que han viscut o viuen relacions abusives i violències de gènere. També assessora i acompanya a persones pròximes (amigues i familiars) per tal de detectar necessitats i derivar als serveis corresponents.

En aquest sentit, Psicogènere col·labora amb diferents centres, preferentment de la xarxa pública per tal de poder oferir serveis d'atenció adaptats a les necessitats i demandes de cada persona.

La gestió i desenvolupament d’aquest servei d’assistència psicològica i psicosocial per part de Psicogènere es fa en coordinació amb l’Observatori per la Igualtat de la UAB.


COM CONTACTAR AMB EL SERVEI:
Correu electrònic: psicologia.perspectiva.genere@uab.cat.
Psicòloga: Arantxa Sabanés.Unitat Psicogènere, SIPEP.
Facultat de Psicologia. Edifici. B. Campus UAB.
Tel. 93 581 2901 (Marta Galán);
SIPEP: dilluns i dijous 93 581 3754 (Mª Pau González Coordinació) o a la responsable acadèmica: 93 581 1980 (Margot Pujal).

Observatori per a la Igualtat de la UAB
93 581 2929

Més informació: pàgina web de Psicogènere

 


 

 

Notícies relacionades

Èxit de la sisena Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

La Cursa Solidària de la UAB torna el diumenge, 16 de desembre

Totes les notícies