Nou campus d'arqueologia de La Noguera

TV3: Nou campus d'arqueologia de La Noguera

L’alcalde de Camarasa, Josep Maria Masagué, el rector de la UAB, Ferran Sancho i el president de l’Associació de Recerca i Divulgació del Patrimoni Històric (ARDPH), Rafael Mora han signat avui un conveni de col·laboració per a la creació del Campus d'Arqueologia UAB de la Noguera.

06/03/2015

La Universitat Autònoma de Barcelona, per mitjà Centre d’Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP), representat per la doctora Paloma González, manté col·laboracions amb l'Ajuntament de Camarasa en l'àmbit de la recerca arqueològica, la divulgació i la  transferència del coneixement del passat des de l’any 2004. Aquesta col·laboració es concreta en la creació del centre d’interpretació Espai Orígens, l’excavació i les visites guiades interactives amb tauletes al jaciment de la Roca dels Bous i la iniciativa del Parc Arqueològic Didàctic de Sant Llorenç de Montgai, tots tres espais gestionats per l’Associació de Recerca i Divulgació del Patrimoni Històric (ARPDH).
 
La creació del Campus d'Arqueologia UAB de La Noguera possibilitarà la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l'arqueologia i del patrimoni. A més serà un element dinamitzador del patrimoni arqueològic del municipi i el territori per a la difusió dels resultats científics en els àmbits acadèmics i del públic general, tot contribuint així a promoure el jaciment de La Roca dels Bous com a espai de referència.

L’acte de signatura del conveni ha comptat amb la presència de Montserrat Miret, primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Camarasa, de Pilar Dellunde, Vicerectora de Investigació de la UAB, Manel Sabés, vicerector de relacions institucionals i territori i dels Diputats per Lleida,Violant Cervera i Antoni Balasch. 
 
La UAB pretén contribuir d’aquesta manera a la valorització del patrimoni cultural de Catalunya amb el reconeixement com a Campus Arqueològic de la UAB del treball dels seus grups d’arqueologia en diversos jaciments del nostre país.

Més informació: Imatges aèries de la Roca dels Bous

 

Notícies relacionades

Jordina Belmonte

Es preveuen nivells de pol·len molt alts per a aquesta primavera

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran en el moment habitual però seran molt importants. Així ho han explicat investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia, que han presentat les previsions per a la primavera i l’estiu. Llegir més

Totes les notícies