LA UAB posa en marxa una plataforma de micromecenatge

Micromecenatge UAB

Amb aquesta nova plataforma la Universitat apel·la a la participació social per avançar en la cerca de solucions als grans desafiaments actuals. Els tres primers programes inclosos han estat un estudi per promoure carreres científiques cercant nous bacteris productors d’antibiòtics, una excavació arqueològica a Egipte i una campanya per ajudar joves refugiats a continuar els estudis universitaris.

20/12/2019

La UAB ha posat en marxa recentment la plataforma Micromecenatge UAB, a través de la qual particulars, entitats, organitzacions i empreses poden col·laborar per a la realització de projectes d’investigació i programes de solidaritat.

La iniciativa apel·la a la participació social per avançar en la cerca de solucions als grans desafiaments actuals i entronca directament amb la trajectòria de compromís de la Universitat amb donar resposta als reptes socials, amb la creació i transferència de coneixement i amb el desenvolupament de programes per a una societat més solidària, igualitària i inclusiva.

De moment s’hi han incorporat tres programes: El més recent és el projecte MicroMón, que pretén animar els estudiants de secundària a exercir la seva carrera professional en ciència i tecnologia, tot abordant un dels reptes més importants per a la salut humana d’aquest segle: la resistència bacteriana als antibiòtics. El programa, dirigit per Montserrat Llagostera, catedràtica del Departament de Genètica i de Microbiologia, comprèn una experiència pràctica en què els joves s’enfronten a un projecte de recerca real a les seves escoles mitjançant una estratègia d’aprenentatge i servei (ApS). L’objectiu del programa es combina amb el servei a la comunitat, ja que afavoreix l’obtenció d’una col·lecció de bacteris possibles productors d’antibiòtics que es posa a l’abast de la comunitat científica.

La campanya Treballant a l’ombra de les piràmides és un projecte de recerca arqueològica per a l’excavació i documentació de la necròpolis d’època faraònica Kom el-Khamaseen, situada a la planícia desèrtica de Saqqara, a Egipte. L’equip d’egiptologia de la Universitat, liderat per Josep Cervelló, professor agregat del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana, ha fet diferents prospeccions al jaciment. L’any 2020 hi vol dur a terme una excavació i documentació minuciosa que permeti desvelar tots els secrets de la necròpolis. En la campanya hi participarà un equip de quinze egiptòlegs, format per arqueòlegs, epigrafistes, topògrafs, ceramòlegs, restauradors i antropòlegs, junt amb quatre experts egipcis i trenta obrers especialitzats.

Finalment, la campanya solidària Beques #UABRefugi, ja tancada, ha tingut com a objectiu enfortir aquestes beques, que contribueixen a garantir la continuïtat dels estudis universitaris a joves en situació de refugi. Aquestes beques formen part del programa “Acollida de persones en busca de refugi a la UAB” de la Fundació Autònoma Solidària i faciliten l’accés i la continuïtat en l’educació superior d’estudiants universitaris que han hagut de sortir del seu país i abandonar la seva formació acadèmica. La campanya ha superat els 13.000 euros.

Micromecenatge UAB ofereix informació detallada sobre cada projecte, així sobre com es poden fer les donacions i els avantatges fiscals de col·laborar-hi.

La plataforma és gestionada per l'Àrea de Transformació Digital i Organització de la Universitat. Per a més informació, podeu adreçar un correu a: a.transformacio.digital.organitzacio@uab.cat

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Acords del Consell de Govern de la UAB

El Consell de Govern de la UAB, reunit el dia 15 de gener en sessió extraordinària, ha aprovat tres mesures excepcionals relatives a l’avaluació que es mantindran durant el curs 2020-2021 donada la situació d’emergència sanitària generada per la Covid-19.

Totes les notícies