Sala de premsa Premsa i mitjans

Les dades demogràfiques a Espanya, al Centre d'Estudis Demogràfics-UAB

DemografiaGent
En el marc de les jornades "Métodos de investigación en Demografía Histórica para el tratamiento de datos censales y parroquiales", el CED reuneix del 2 a l'11 de juliol, els investigadors Albert Esteve, Anna Cabré, Kees Mandemakers, i Isabelle Séguy, per debatre al voltant de diferents aspectes de la demografia.

28/06/2018

Del 2 a l'11 de juliol el Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB acollirà un cicle de conferències que s'emmarca dins del curs "Métodos de investigación en Demografía Histórica para el tratamiento de datos censales y parroquiales", que està obert al personal investigador i públic en general que hi estigui interessat.
 
La trobada constarà de diverses conferències, dirigides per diferents experts en la matèria de la UAB i d'altres universitats, com ara Albert Esteve, director del Centre d'Estudis Demogràfics-UAB, Anna Cabré , directora honorària del CED i professora emèrita de la UAB), Kees Mandemakers , investigador del International Institute of Social History d'Amsterdam, i Isabelle Séguy, cap de recerca de l'Institut National d'Études Démographiques de Paris.
 
LES CONFERÈNCIES
El dimarts 3 de juliol, de les 12.30 h a les 14 h Kees Mandemakers, investigador de l'International Institute of Social History (IISH), d'Amsterdam, expert en l'estratificació social, història de la societat, i la metodologia de dades de base històriques, impartirà la conferència "LINKS, the HSN Linking System for Historical Family Reconstruction.
 
El dimecres 4 de juliol, de 12:30 h les 14 h, Anna Cabré, directora honorària del CED i professora emèrita de la UAB, premiada amb la Medalla Narcís Monturiol, la Distinció de la Generalitat de Catalunya i la Creu de Sant Jordi, i investigadora principal del projecte "Cinc segles de matrimonis", que ha permès crear una base de dades de més de 600.000 matrimonis celebrats a la diòcesi de Barcelona entre 1451 i 1905, impartirà la xerrada "La reproducción demográfica, una cuestión compleja. El ejemplo de Cataluña".
 
El dijous 5 de juliol, de 12.30 h a les 14 h, Isabelle Séguy, cap de recerca de l'Institut National d'Études Démographiques, INED, experta en l'anàlisi sociodemogràfic de comportaments, la paleodemografia, i l'estudi demogràfic basat en l'arqueologia i bases històriques, serà l'encarregada de la conferència "La demografía histórica sin fuentes escritas: una introducción a la paleodemografía.
 
Per acabar el cicle, el dimarts 10 de juliol, de 12.30 h a les 14 h, Albert Esteve, director i investigador del CED, expert en aspectes relacionats amb la formació de la parella, mercats matrimonials i l'estructura de les llars, tant a escala estatal com mundial, impartirà la conferència "Ascenso y caída de la coresidencia intergeneracional en España.