La UAB serà la seu de la Wikimedia Hackathon 2018

WikimediaHackaton Imatge
L’associació Amical Wikimedia i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzaran l’any que ve la Wikimedia Hackathon. Es tracta d’un important esdeveniment que reuneix desenvolupadors de tot el món per millorar la infraestructura tecnològica de la Viquipèdia i els seus projectes germans.

23/05/2017

A l’acte de cloenda de la Wikimedia Hackathon 2017, que ha tingut lloc a Viena aquest diumenge passat, s’ha anunciat que la Universitat Autònoma de Barcelona serà la seu de la propera edició Wikimedia Hackathon, que organitzarà l’associació Amical Wikimedia.
 
Serà el primer cop que la Wikimedia Hackathon s’organitzarà a una ciutat del sud d’Europa. Anteriorment, s’havia organitzat a Berlín (2011 i 2012), Amsterdam (2013), Zuric (2014), Lió (2015) i Jerusalem (2016).
 
La proposta contempla l’Escola d’Enginyeria de la UAB com a seu principal de la Wikimedia Hackathon. L’Autònoma ja ha col·laborat anteriorment en diferents projectes de la Viquipèdia, com per exemple en el projecte Arqueopèdia, Viquiclàssics, Gestió de la qualitat i Sistemes Encastats.
 
Només en l’edició d’enguany a Viena hi han assistit més de 250 participants de tot el món, entre els quals una delegació d’Amical Wikimedia. Les hackatons atrauen desenvolupadors de molts països que presenten noves eines i treballen conjuntament per millorar els projectes Wikimedia. Per exemple, enguany s’han presentat els primers treballs d’un editor visual col·laboratiu i s’ha posat en marxa un programa de mentoratge.
 
L’associació Amical Wikimedia va ser reconeguda el 2013 per part de la Fundació Wikimedia i, fa tres anys, va rebre el Premi Nacional de Cultura.