La UAB presenta el seu patrimoni artístic a l’exposició ‘Art apArt’

Presentació de l'exposició

La presentació de l’exposició, que mostra objectes d’art de la UAB, va tenir lloc el 19 de juny i va comptar amb Jaume Vidal, professor d'Història de l'Art i comissari de l'exposició; Núria Llorens, coordinadora del màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic, i Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura. 

19/06/2018

La presentació va començar amb les paraules de Jaume Vidal, professor d'Història de l'Art i comissari de la mostra, qui va mostrar-se agraït per “l’oportunitat” que suposava poder organitzar una exposició com aquesta, tant per al professorat del màster com per als alumnes.

Per la seva banda, Núria Llorens, coordinadora del màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic, va destacar que, tot i que els alumnes ja havien organitzat exposicions en d’altres ocasions, aquesta mostra presentava una “dificultat” afegida perquè les obres de la UAB eren molt heterogènies. Tot i això, va elogiar els alumnes per la seva habilitat a l’hora de construir el discurs artístic de la mostra.

La presentació va continuar amb la intervenció de Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, qui va destacar la importància de la col·lecció d’art de la UAB i va mostrar la seva voluntat d’organitzar un recorregut pels diferents espais que conformaven el patrimoni artístic de la Universitat “per donar-lo a conèixer”.

Finalment, diversos alumnes del màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic van fer un recorregut guiat per les diferents obres de l’exposició, tot explicant com havien construït el discurs artístic.

L'exposició s’articula a partir de cinc àmbits en els que obres d’artistes reconeguts en el panorama artístic català com Perejaume, Robert Llimós o Josep María Subirachs s’obren al públic en convivència amb altres produccions que han passat desapercebudes al llarg del temps sovint degut a l’absència de la marca d’artista, la seva forma d’ingrés i/o la seva dubtosa qualitat.

L’exposició, emmarcada en els actes de celebració del 50è aniversari de la UAB, es podrà visitar fins al 20 de juliol i del 3 al 21 de setembre a la Sala d'Exposicions de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

 

Notícies relacionades

Èxit de la sisena Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3

La Cursa Solidària de la UAB torna el diumenge, 16 de desembre

Totes les notícies