La UAB, present al "Youth Mobile Festival Barcelona" (YOMO)

Yomo2018

Tallers de tecnologia i demostracions de robòtica són algunes de les activitats que ha organitzat l'Escola d'Enginyeria de la UAB en el seu estand al YoMo 2018 (The Youth Mobile Festival), del 27 de febrer al 2 de març. És un esdeveniment adreçat als joves d'entre 10 i 16 anys que es realitza com una part del GSMA Mobile World Congress. També hi seran presents diferents instituts i centres de recerca presents al campus de Bellaterra.

26/02/2018

Del 27 de febrer al 2 de març, l'Escola d'Enginyeria de la UAB participarà al Youth Mobile Festival Barcelona (YoMo Barcelona), la fira que es realitza com una part del GSMA Mobile World Crongress al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. El YoMo és una activitat STEAM on els alumnes poden experimentar la ciència i la tecnologia més sorprenent. S'esperen 20.000 estudiants entre 10 i 16 anys.

L'Escola d'Enginyeria tindrà un stand propi, des d'on es desenvoluparan tallers relacionats amb la robòtica, mans automàtiques, robots velocistes, o cares robòtiques:

-Dimarts, 27 de febrer: Daniel Herbón (mà automàtica)
-Dimecres, 28 de febrer: Eric Ciurana (Robot velocista)
-Dijous, 1 de març: Jonathan de la Morena (VEX robot)
-Divendres, 2 de març: Fernando Vilariño i Juan Carlos Villalobos (Cara robòtica)

Els tallers són coordinats pel professor de l'Escola d'Engiyeria i investigador del Centre de Visió per Computador (CVC), Fernando Vilariño, i hi col.laboren estudiants del Club de Robòtica de l'escola.

Durant tots els dies es desenvoluparà una activitat consistent en una competició d'air hockey, per la qual cosa els organitzadors animen als visitants a participar-hi mb una pregunta: "Creus que pots guanyar a un mòbil jugant al air hockey?".

A més de l'Escola d'Enginyeria de la UAB, hi seran presents diferents centres i institus de recerca que tenen la seva seu al campus de Bellaterra: l'Institut de Neurociències, el CREAF, l'Institut Català de Paleontologia, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia i l'Institut de Física d'Altes Energies.

YoMo ha estat dissenyat per portar l'aprenentatge de l'aula a la vida real, mitjançant la demostració d'oportunitats professionals emocionants i gratificants disponibles en l'ecosistema mòbil del sector STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics).

L'entrada és gratis per a tots els grups escolars inscrits. El recinte firal estarà obert de dimarts a divendres de 09:00h a 16:00h.

YoMo compta amb la col·laboració d'entitats locals, regionals i europees, incloent la Generalitat de Catalunya, organitzacions de la indústria Steam i institucions professionals.

Més informació: http://www.mwcyomo.com/ca/

 

Notícies relacionades

istockphoto/richcarey

El canvi climàtic modifica la composició dels esculls

Els coralls devastats pel canvi climàtic són substituïts de forma natural per altres espècies com les gorgònies, menys eficients com a embornals del CO2 de l'atmosfera. Un estudi de l'ICTA-UAB analitza per primera vegada per què les gorgònies són més resistents que els corals als impactes humans i al canvi climàtic global. Llegir més

Totes les notícies