Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB lidera un estudi transnacional sobre salut mental durant la pandèmia

Salut mental
istockphoto/Kaipong

Investigadores del Departament d'Antropologia Social i Cultural estan desenvolupant un estudi per identificar els principals factors de risc i de protecció per a la salut mental de la població de diferents països d’Amèrica Llatina i d'Espanya durant la pandèmia, per conèixer-ne l’impacte en la població i fer recomanacions per al seu abordatge.

03/06/2020

A través d’una enquesta transnacional, l’estudi vol arribar a més d’un miler de persones de diferents països d’Amèrica Llatina i a Espanya, per explorar els riscos i els factors de protecció en l’àmbit de la salut mental durant la crisi sanitària pel coronavirus SARS-CoV-2. Ho farà analitzant cinc dimensions vinculades a la salut mental: socioeconòmica, psicofisiològica, risc de contagi, política i emotiva.

L’estudi està liderat per Lorena Campo, investigadora postdoctoral del Grup de Recerca GRAFO, i Virginia Fons, professora del Departament d’Antropologia Social i Cultural i membre del mateix grup, i compta amb la participació d’equips de recerca de les universitats de Sao Paulo (Brasil), Equador, Santo Tomás (Xile), Flores (Argentina) i Simón Bolívar (Colòmbia).

Les persones interessades en participar en l’estudi cal que omplin l’enquesta que ha elaborat l’equip de recerca i que es pot trobar en els següents enllaços:

En versió catalana: Enquesta transnacional sobre factors de risc i de protecció de la salut mental en el context de la pandèmia de COVID 19

En versió castellana: Encuesta transnacional sobre factores de riesgo y protección de la salud mental en el contexto de la pandemia de COVID 19