La UAB investeix Manuel Castells com a doctor 'honoris causa'

Manuel Castells, nou doctor honoris causa per la UAB

El 19 de desembre, un dels principals teòrics sobre l'era de la informació, el sociòleg Manuel Castells, serà investit doctor honoris causa per la UAB. Per assistir-hi, cal omplir el següent formulari abans del dia 15. L'acte, a més, es podrà seguir en directe.

04/12/2017

Manuel Castells, catedràtic de sociologia de la Universitat Oberta de Catalunya, serà investit doctor honoris causa per la UAB a proposta de la Facultat de Ciències de la Comunicació. La cerimònia d'investidura tindrà lloc el 19 de desembre, a les 12 h, a la sala d'actes del Rectorat. Els professors de la Facultat Enric Marín i Joan Manuel Tresseras en seran els padrins. Per assistir a la cerimònia, que s'emmarca dins del cicle d'activitats en commemoració del cinquantè aniversari de la UAB, cal omplir el següent formulari abans del 15 de desembre. Es podrà seguir en directe a través d'UAB Campus Mèdia i a Twitter mitjançant l'etiqueta #honorisCastellsUAB.

Castells és un referent mundial en ciències de la comunicació. Segons una classificació del Social Science Citation Index, va ser l'investigador més citat d'aquest àmbit acadèmic durant el període 2000-2015. A més de la UOC, és catedràtic de la University of Southern California, catedràtic emèrit de la Universitat de Califòrnia a Berkeley, titular d'una càtedra al Collège d'Études Mondiales de París, i ha desenvolupat la seva carrera també a la Universidad Autónoma de Madrid, al Massachusets Institute of Technology, a la Universitat d'Oxford, a la Universidad de Santa Clara, a la Universitat de Cambridge o a l'Institut Stellenbosch de Sud-àfrica, entre d'altres.

És autor de 26 llibres, entre ells, la trilogia La era de la información: economía, sociedad y cultura (Alianza), i és coautor i editor de 22 obres més. Va rebre la beca Guggenheim el 1982. Ha estat membre dels consells assessors del secretari general de Nacions Unides sobre Tecnologia de la Informació i el Desenvolupament Global i sobre la Societat Civil Global, membre fundador del Consell Científic del Consell de Recerca Europea i membre del Consell de Govern de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia. És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Espanyola d'Economia i Finances i membre de l'Acadèmia Britànica, de l'Acadèmia Europea, de l'Acadèmia Mexicana de Ciències i de l'Acadèmia Americana de Ciències Polítiques i Socials.

Entre altres distincions, Castells ha rebut l'Ordre d'Arts i Lletres del govern francès, l'Ordre del Lleó de Finlàndia, l'Ordre Gabriela Mistral del president de Xile, l'Ordre de Santiago del president de Portugal, el Premi Holberg del parlament noruec, el Premi Nacional de Sociologia d'Espanya, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, la Medalla Erasmus de l'Acadèmia Europea, i diversos premis de la Societat Americana per a l'Estudi de Problemes Socials, l'Associació Americana de Sociologia i de l'Associació Americana de Ciència Política.

 

Notícies relacionades

ColeLlibres50Anys

Es presenta "50 anys d'experiències UAB"

La UAB va presentar la col·lecció «50 anys d’experiències UAB», el dimarts 9 d’octubre, a les 19 h. a la Casa del Llibre (Barcelona), en el marc del 50è aniversari. Francisco Rico, Ramon Pascual, Aantoni Serra-Ramoneda i José Enrique Ruiz-Domènec són els autors dels quatre llibres. Llegir més

Totes les notícies