Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB i la Fundació Parc Taulí constitueixen la nova unitat mixta de recerca en Neurociència Traslacional

Conveni Taulí
La UAB i la Fundació Parc Taulí han signat un conveni de col·laboració per al reconeixement de l’Àrea de Neurociències i Salut Mental de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí com a unitat associada de recerca de la UAB, i la constitució de la nova unitat mixta de recerca Unitat de Neurociència Traslacional.

25/07/2018

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el doctor Joan Martí i López, director general de la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell (CSPT) i director de la Fundació Parc Taulí (FPT), han signat avui un conveni de col·laboració per al reconeixement de l’Àrea de Neurociències i Salut Mental de l’I3PT com a Unitat Associada de Recerca de la UAB, donant lloc a la unitat mixta de recerca amb la denominació “Unitat de Neurociència Traslacional”. El conveni concreta una proposta que va ser aprovada per acord del Consell de Govern de la UAB el 12 de juliol de 2017.

Gràcies a aquesta col·laboració, l’Institut de Neurociències de la UAB (INc) i l'Àrea de Neurociències i Salut Mental de l’I3PT potenciaran la recerca mútua per tal de desenvolupar projectes d'investigació que derivin en publicacions o patents aplicables a l’àmbit clínic. També s’afavorirà les activitats conjuntes de docència i formació predoctoral i postdoctoral del personal adscrit o vinculat a cadascuna de les institucions.
 
La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha destacat el fet que “la universitat compta amb 18 departaments implicats amb aquesta temàtica”. Per a Ignacio Morgado, director de l’Institut de Neurociències, és molt important “la promoció de la recerca en la cura de les malalties neurodegeneratives. El que li preocupa a la gent són les malalties, i en aquest sentit la col·laboració amb el Taulí pot ser molt positiva”. En la mateixa línia, el director de la FPT, Joan Martí, ha considerat que la recerca “ha de tenir un sentit”, tot valorant la col·laboració que s’estableix amb el conveni signat avui.
 
El reconeixement de l’Àrea de Neurociències i Salut Mental de l’I3PT com a Unitat Associada de Recerca de la UAB tindrà com a objectius desenvolupar projectes per millorar el coneixement de les bases neurobiològiques dels trastorns neuropsiquiàtrics i neurològics per equips de recerca mixtes, que realitzin la validació clínica dels resultats obtinguts en la recerca bàsica, la identificació de biomarcadors aplicables a la detecció, el diagnòstic, la terapèutica i l'avaluació pronòstica d'aquests trastorns; desenvolupar projectes de recerca que requereixen una avaluació psicofisiològica, neurofisiològica i neurocognitiva sistemàtica i eficient, en l'estudi de trastorns del neurodesenvolupament,  trastorns neuropsiquiàtrics i en els efectes de tractaments amb efectes psicoactius; i potenciar la docència  pre i postdoctoral en recerca de neurociència traslacional, per la formació d'investigadors d'excel·lència.