Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB coordinarà el projecte europeu ITFLOWS sobre predicció i gestió de fluxos migratoris

Horizon 2020
El projecte, coordinat per l'Institut d'Estudis Europeus, vol contribuir a generar noves idees sobre migració. El propòsit és proporcionar prediccions precises i solucions de gestió adequades dels fluxos migratoris a la UE en les fases de recepció, reubicació, assentament i integració de la migració, d'acord amb una àmplia gamma de factors humans i utilitzant múltiples fonts.

23/01/2020

El passat 20 de gener la Comissió Europea va notificar la UAB que finançarà el projecte "IT tools and methods for managing migration flows" (ITFLOWS), amb un import de 4.871.830 €. El projecte es troba dins el programa de seguretat de les societats H2020, i es tracta d'uns dels reptes de la societat europea.

El projecte ITFLOWS començarà oficialment a mitjans d'abril de 2020 i tindrà una durada de tres anys, en els quals es proposaran solucions a mida per a professionals i governs per tal de gestionar la migració. D'una banda, es crearà la EUMigraTool (EMT), una tecnologia innovadora que permetrà predir d'on vindran els futurs fluxos migratoris per ajudar a distribuir recursos a les organitzacions que treballen a primera línia de la frontera, organismes de recepció de segon nivell i també municipis. També proporcionarà la identificació de riscos de tensions entre els migrants i els ciutadans de la UE per ajudar les entitats locals a reforçar la integració dels migrants. Una anàlisi en profunditat sobre els factors que impulsen la migració, així com el sentiment públic cap a la migració, conduirà a la redacció de recomanacions adequades i bones pràctiques per als responsables polítics, els governs i les institucions de la UE.

La coordinadora és la professora Cristina Blasi Casagran, experta en temes de migració i protecció de dades des de l'àmbit de el dret de la UAB. Blasi treballarà amb un equip d'investigadors de la UAB pertanyents a la Facultat de Dret, la Facultat d'Economia i l'Institut de Dret i Tecnologia (IDT-UAB). A més de la UAB, participen en el projecte altres 13 institucions de tot Europa: European University Institute (Itàlia), Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis (Grècia), Centre for European Policy Studies (Bèlgica), Institut für Weltwirtschaft (Alemanya), Istituto Affari Internazionali (Itàlia), FIZ Karlsruhe - Institut für Informationsinfrastruktur GMBH (Alemanya), Cork Institute of Technology (Irlanda), Associazione della Croce Rossa Italiana (Itàlia), Oxfam Itàlia Onlus (Itàlia), Center for the Study of Democracy (Bulgària), Open Cultural Center (Bulgària), Terracom Informatics LTD (Grècia) i Brunel University London (Regne Unit).