La UAB commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Lliurament Beques Impuls

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la UAB ha lliurat les Beques Impuls, gestionades per la FAS amb l’objectiu de fer possible la vida acadèmica de l’alumnat amb situació de dependència de la UAB. La jornada institucional també ha comptat amb la presentació del col·lectiu APNEU i una tertúlia.

02/12/2019

Cal "normalitzar la diversitat" i adoptar una “cultura que compti amb la inclusió”.

El passat 2 de desembre, a les 13h, la Sala Teatre de la UAB ha acollit la jornada institucional per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 

Durant la benvinguda, la vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat, Sara Moreno, ha explicat la importància de l’acte perquè “recull dos de les mesures aprovades al II Pla d'Acció discapacitat i inclusió”: l’impuls a l’associacionisme de les persones amb diversitat funcional i el lliurament de les Beques Impuls. La vicerectora també s’ha referit al fet clau de tenir un campus inclusiu per tal que les persones amb diversitat funcional no hagin de fer un “sobreesforç per estar a la universitat”: “La inclusió no és només garantir l’accés als estudis sinó el desenvolupament amb igualtat d’oportunitats.” Sara Moreno ha reiterat el seu compromís per fer una “Autònoma inclusiva” on es “normalitzi la diversitat” i s’adopti una “cultura que compti amb la inclusió”. 

A continuació, s’ha presentat el nou col·lectiu APNEU, d’atenció a les persones amb necessitats específiques a la universitat, que ha donat pas a un debat on alumnat amb diversitat funcional ha reflexionat sobre la seva experiència a la UAB. 

Lliurament de les Beques Impuls

El director de la FAS, Jordi Prat, s’ha referit a la importància del PIUNE per fer de “l’Autònoma una universitat inclusiva”. El PIUNE es tracta d’un programa pioner a l’Estat espanyol en l’acompanyament a l’alumnat amb diversitat funcional que ja “no només afavoreix la integració sinó que anem un pas més enllà i parlem d’inclusió”. 

Tania Nadal, vicepresidenta del Consell Social de la UAB, ha refermat el seu compromís amb aquest programa de beques perquè els “estudiants sou el nostre present i, sobretot, el nostre futur” i s’ha referit a la importància de fomentar i potenciar “l’apropament de la universitat i la societat”.  

La jornada institucional ha finalitzat amb el lliurament de les Beques Impuls a set estudiants de la UAB amb situació de dependència. 

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

     

    Notícies relacionades

    Totes les notícies