Sala de premsa Premsa i mitjans

La UAB acull la campanya ‘Dona-MO’ per promoure la donació de medul•la òssia

Dona-MO
Els propers 15 i 16 de maig, la UAB, amb el recolzament de la Fundació Josep Carreras, acollirà per segon any consecutiu la campanya “Dona-MO” sobre la donació de medul·la òssia per al tractament de la leucèmia.

07/05/2018

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb el recolzament de la Fundació Josep Carreras, acollirà els propers 15 i 16 de maig la campanya “Dona-MO” sobre la donació de medul·la òssia per al tractament de la leucèmia. L’activitat compta amb el suport de la Unitat de Dinamització Comunitària i hi participaran un total de 32 voluntaris de la Facultat de Biociències, incloent-hi el coordinador de l’activitat, l’estudiant Àlex Raventós.

La campanya “Dona-MO” arriba per segon any consecutiu a la UAB i busca aconseguir donants de medul·la òssia per a malats de leucèmia. Si bé l’any passat hi va participar fent una conferència el Dr. Enric Carreras, un dels hematòlegs més reconeguts a nivell mundial, aquesta vegada, i durant dos dies, els membres de la comunitat universitària podran trobar taules amb pamflets informatius a la Plaça Cívica de 12:30 a 18:30h.

La Fundació Josep Carreras va néixer el juliol de 1987, quan al tenor Josep Carreras li van diagnosticar leucèmia. Després de superar la malaltia, el 1988 va decidir crear una fundació per lluitar contra la leucèmia. El 1991, la Fundació va passar a gestionar, juntament amb el sistema públic de sanitat, el registre oficial de donants de medul·la òssia. Dinou anys després, el 2010, des de la Fundació es va crear, juntament amb la Generalitat, l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC).

Segons explicava Josep Carreras al web de l’IJC, “dels més de 300.000 nous casos de leucèmia que es diagnostiquen cada any al món, més de 5.000 són espanyols. És a dir, al nostre país cada dia 13 persones reben aquest cruel diagnòstic”. Per a ser donant només cal tenir entre 18 i 55 anys i no patir cap malaltia greu. El procés és molt senzill i, a diferència del que es creu, no està relacionat amb la medul·la espinal.