Sala de premsa Premsa i mitjans

La directora de cinema Carla Simón inaugura el curs a la Facultat de Ciències de la Comunicació

carla simon

“De l’Estiu 1993 a l’estiu 2018” és el títol que la directora i guionista Carla Simón ha escollit per a la lliçó inaugural que servirà per donar, oficialment, el tret de sortida al curs acadèmic 2018-2019, que tindrà lloc el dia 21 de setembre, a les 12 h, a l'Aula Magna de la Facultat.

14/09/2018

Carla Simón, exalumna de Comunicació Audiovisual de la Facultat, és directora i guionista i la seva òpera prima, “Estiu 1993,  fou escollida com la representant espanyola en la cursa de la 90 edició dels Òscar per davant de “Abracadabra” (Pablo Berger, 2017) i “1898. Los últimos de Filipinas” (Salvador Calvo, 2017). “Estiu 1993” ha estat guardonada amb el premi a millor òpera prima de la Berlinale, el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus també de la Berlinale i ha estat premiada en d’altres festivals com Cannes, el festival Inernacional de Cinema d’Istambul, Odesa o el Bafici. La pel·lícula també fou la gran triomfadora dels Premis Gaudí 2018, on va aconseguir 5 guardons, entre ells el de millor pel·lícula i el de millor direcció. La 32 edició dels premis Goya també va reconéixer el treball de direcció de Carla Simón, on va aconseguir el premi a millor direcció novell. Els nombrosos premis van permetre que la pel·lícula fes el salt a nivell internacional i s’ha estrenat a una desena de països.

Estiu 1993” està basada en la història personal de la directora i explica el procés que va viure arran de la mort dels seus pares i el seu trasllat a casa dels seus oncles materns: “la pel·lícula explica el primer estiu que la Frida passa amb la seva nova família, com d’alguna manera han de transformar les seves relacions, i com a la vegada la nena ha d’entendre el que significa la mort de la seva mare i el fet que no la tornarà a veure” “Estiu 1993” aprofundeix, així, en el dolorós i dramàtic camí que representa per a un nen entendre la mort dels seus progenitors. La pel·lícula sorgeix, tal com explica la mateixa Carla Simón, com un procés natural per explicar les coses que ella entenia i coneixia bé: “Sempre he tingut una família amb moltes històries i el desig de fer cinema ha anat una mica en paral·lel a descobrir que hi havia moltes històries que m’interessava explicar”.

La passió de la Carla pel cinema la va portar, després de llicenciar-se en comunicació audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicaicó de la UAB, a anar a Califòrnia a cursar Film Studies a través d’una beca de mobilitat. Aquesta experiència la va acabar de convèncer per continuar en el camí del cinema i va ser així com va anar a Londres per estudiar un màster a la London Film School. Precisament fou entre Califòrnia i Londres on es va començar a gestar “Estiu 1993”.

L’acte d’inauguració del curs tindrà lloc el pròxim divendres 21 de setembre, a les 12.00 h a l’Aula Magna.