Sala de premsa Premsa i mitjans

La diabetis i l'obesitat, malalties a les que es dedica la Cursa

La Cursa de la UAB: el dia a dia de les persones amb diabetis i dels professionals amb qui treballen
La diabtetis i l'obesitat són algunes de les malalties metabòliques més conegudes, a les que la Marató de TV3 dedicarà els fons que recapti, i a les que també es destinarà la Cursa de la UAB. Una fira d'entitats que informaran sobre aquestes malalties estarà present també a la Vila el 13 de desembre.

04/12/2015

La cursa solidària de la UAB es dedicarà a la diabetis i l'obesitat, malalties a les que La Marató de TV3 destinarà enguany el que recapti.


La plaça de l'hotel, a Vila Universitària, es tornarà a convertir en una festa de l'esport i la solidaritat, durant tot el matí del diumenge. La recaptació es destinarà a La Marató de TV3, que ho donarà per a la investigació en malalties metabòliques com l'obesitat i la diabetis.

Tot i que els itineraris traçats per a la Cursa de la UAB seran gairebé similars als de les tres edicions anteriors, hi haurà uns petits canvis respecte la cursa de l'any passat. Així, la caminada de 5 km. de l'any passat ara serà de 6 km; la cursa de 9 km. ara s'amplia a 10 km.; i enguany es crea una nova cursa de 6 km., que seguirà el mateix recorregut que el de la caminada. A més, continuarà havent la cursa de mobilitat reduïda, de 0,48 km.

El recorregut de la cursa de 10 kilòmetres surt del campus de Bellaterra per passar tocant al Sincrotró Alba, i a continuació entrar als jardins del Castell de Sant Marçal (Cerdanyola del Vallès), per tornar al campus. La cursa de  6 km. i la caminada de 6 km. segueix el perímetre exterior del campus, passant per les diferents facultats i centres i les columnes de la UAB per arribar a Vila Universitària.

Coincidint amb aquesta festa esportiva i solidària, el Campus de la UAB acollirà una Fira d'entitats i associacions relacionades amb les malalties metabòliques com l'obesitat i la diabetis, a les que es dedica La Marató de TV3 aquest any. Aquestes entitats oferiran informació i donaran a conèixer aquestes malalties entre tots els assistents.

Per inscriurer's cal fer-ho a www.cursauab.cat. Enguany els participants poden inscriure els kilòmetres que facin abans, durant i després de la cursa a la causa solidària IWOPI, entitat que s'encarrega de recollir fons amb fins solidaris. La UAB ha arribat a un acord amb Iwopi per tal que a partir del 18 de novembre es pugui començar a "donar" els kilòmetres que es facin per la causa solidària. Cal baixar-se l'aplicació a http://iwopi.org.

L'any passat s'hi van inscriure 1.721 persones, i van participar-hi uns 100 voluntaris en les tasques d'organització. En les tres edicions anteriors hi han participat, en total, al voltant de 5.000 persones, 250 voluntaris i s'ha recaptat uns 25.000 euros, donats a La Marató per a la investigació en les malalties que proposa-. En la primera edició de la cursa, al 2012, es va fer una aportació simbòlica per a la investigació del càncer; en la segona edició, al 2013, es van aportar 12.000 euros a La Marató de TV3, destinada a les malalties neurodegeneratives; i l'any passat, al 2014, la xifra es va augmentar a 15.000 euros, donats a La Marató de TV3 per a la investigació de les malalties del cor. Aquestes xifres s'han aconseguit, en definitiva, gràcies a la solidaritat de les persones i entitats participants que han continuat mostrant la seva solidaritat per a la investigació en les malalties que proposa La Marató de TV3.

VOLUNTARIS
Un centenar de persones, la majoria estudiants i personal d'administració, està previst que participin des de primera hora del matí, com a voluntaris, col.laborant en les tasques d'organització, coordinats per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Un altre grup d'estudiants del Grau de Fisioteràpia també està previst que hi col·laborin voluntàriament per a ajudar en la recuperació física dels participants, una vegada acabades les curses.

CURSA DE MOBILITAT REDUÏDA
La cursa de mobilitat reduïda, d'uns 500 metres de distància, molt emotiva pel valor i esforç que va suposar pels seus participants, es torna a repetir. Són gairebé inexistents aquest tipus de curses adreçades a les persones que pateixen mobilitat reduïda.

La cursa solidària de la UAB l'organitza la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Xarxa Catalana d'Universitats Saludables (Us.cat).

INSCRIPCIONS: www.cursauab.cat

INFORMACIÓ DE LA CURSA LA UAB: http://blogs.uab.cat/lacursadelauab/