L'equip del Projecte Bastida-UAB rep el premi Laurel en la categoria de ciència i recerca

Seu de la Bastida

El Projecte Bastida-UAB, premiat a la categoria de ciència i recerca, fa una dècada que investiga a Múrcia la formació i el desenvolupament de la societat d'El Argar, una de les més importants dels inicis de l'Edat del Bronze a l'Europa occidental.

29/10/2018

El 13 de novembre s'entregarà a Múrcia el premi Laurel, atorgat pel Col·legi de Periodistes de la Regió de Múrcia des de fa més de 50 anys, que reconeixerà a la categoria de ciència i recerca les tasques d'investigació, conservació del llegat arqueològic i difusió del coneixement fetes pel Projecte Bastida-UAB.

Bastida-UAB fa una dècada que investiga a Múrcia la formació i desenvolupament de l'anomenada societat d'El Argar, una de les més importants dels inicis de l'Edat del Bronze a l'Europa occidental, fa uns 4200 anys. El guardó reconeix l'excel·lència i rellevància de la recerca, i també l'esforç continuat per comunicar els descobriments i resultats a tota mena d'audiències d'aquest projecte, coordinat pels professors del Departament de Prehistòria Vicenç Lull, Rafael Micó, Cristina Rihuete i Robert Risch.

Les principals tasques d'excavació i recerca tenen lloc als jaciments de La Bastida (Totana) i La Almoloya (Pliego), dos dels més importants de la societat d'El Argar. A La Bastida s'ha identificat la capital d'un dels primers estats sorgits a l'Europa continental. Hi destaquen les restes d'un sistema de fortificació inèdit i monumental, que il·lustra el naixement de la violència militaritzada a la Mediterrània occidental. Per la seva part, les excavacions a La Almoloya han tret a la llum l'anomenat "Primer Parlament Europeu". Des d'un emplaçament geogràfic excepcional, en aquest edifici es prenien decisions de govern que afectaven milers de persones en el sud-est de la península Ibèrica. Sota la seva Sala Principal s'ha trobat també una de les tombes més luxoses dels inicis de l'Edat del Bronze, que acollia els cossos de dos membres d'una dinastia.

Més informació a: La Bastida

 

Notícies relacionades

Totes les notícies