L’Esfera UAB-CEI incorpora 25 investigadors de la convocatòria P-SPHERE

P-SPHERE

Els investigadors postdoctorals, provinents de 14 països diferents, s’incorporaran als centres de l’Esfera UAB-CEI en els propers mesos. El programa de contractació d’investigadors P-SPHERE obrirà una segona convocatòria la propera tardor.

21/04/2016

El mes de març passat va finalitzar l’avaluació científica de les propostes elegibles per al projecte P-SPHERE de contractació d’investigadors. En el pròxims mesos, la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb els centres de l’Esfera UAB-CEI que hi participen, incorporaran 25 investigadors postdoctorals provinents de 14 països diferents: Alemanya, Cuba, Xipre, Itàlia, Iran, Índia, Japó, Espanya, Irlanda, França, Estat Units,  Bulgària, Regne Unit i Holanda.

Finançat pel Programa Marie S. Curie de la Comissió Europea i amb la participació d’alguns centres de l’Esfera UAB-CEI, el programa de contractació d’investigadors P-SPHERE obrirà una segona convocatòria la propera tardor. Els contractes post-doctorals tindran 3 anys de durada per tal de desenvolupar la recerca a centres de l’Esfera UAB-CEI, amb un finançament global, entre les dues convocatòries, de 10.470.240€.

Les convocatòries estan orientades a la recerca interdisciplinària relacionada amb els desafiaments estratègics del programa HORIZON 2020 i a la mobilitat, per tal que els investigadors facin estàncies a institucions, empreses i centres tecnològics.

El programa s’articula al voltant de cinc dominis multidisciplinaris: alimentació, salut, ciutats intel·ligents i sostenibles, patrimoni cultural i materials i energia. La convocatòria convida els investigadors postdoctorals a proposar els seus propis plans de projecte basats en les línies d’algun dels centres de recerca que hi participen.

El projecte compta amb la participació del Centre de Visió per Computador (CVC), de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), de l’Institut de Física d'Altes Energies (IFAE), de l’Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona - Centre Nacional de Microelectrònica (IMB-CNM-CSIC), de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

El projecte P-SPHERE compta amb el requeriment de mobilitat internacional pròpia del programa Marie S. Curie (els candidats no poden haver residit o dut a terme la seva activitat principal a Espanya durant més de 12 mesos en els darrers 3 anys immediatament anteriors al tancament de la convocatòria) i està finançat pel programa COFUND 2014 de la Comissió Europea.

 

Notícies relacionades

RECYCLES

Reunió d’inici del projecte europeu RECYCLES

Els dies 24 i 25 de gener va tenir lloc al campus de la UAB la reunió d’inici del projecte europeu RECYCLES, per dissenyar tractaments òptims per recuperar productes a partir de residus líquids i gasosos.

Totes les notícies