Resolució Definitiva Doble titulació Thompson Rivers University

Estudiants

Els acords signats entre la UAB i la Thompson Rivers University permetran que els alumnes dels graus de Biologia, de Microbiologia i de Química puguin fer una part dels estudis al campus de la universitat canadenca i viceversa, tot obtenint els títols acadèmics tant de la UAB com de la TRU.

01/02/2017

Ja podeu consultar el  Llistat definitiu dels estudiants seleccionats

  La UAB ha acordat amb la Thompson Rivers University (TRU), de Canadà, que els estudiants de grau de la UAB puguin seguir part dels seus estudis al Canadà i viceversa. Es tracta, concretament, dels estudiants dels graus de Biologia i Microbiologia, que imparteix la Facultat de Biociències, i el Grau de Química, que imparteix la Facultat de Ciències. Els estudiants obtenen tant els títols de la UAB com els de la TRU. A més, estudiants del grau d'Infermeria podran fer pràctiques a hospitals canadencs.

Els estudiants matriculats als graus de Biologia, Microbiologia i Química, tindran la possibilitat d'accedir a aquestes dobles titulacions. Hi haurà un màxim de dues places reservades per curs i per universitat (és a dir, cada curs acadèmic dos estudiants de cadascun dels graus de la UAB aniran a la TRU i viceversa). Pel que fa al Grau de Química, aquest curs 2016-2017 ja hi ha un alumne de la UAB estudiant actualment a la TRU. I, pel que fa als graus de Biologia i Microbiologia, la iniciativa arrencarà el proper curs 2017-2018.

En el cas de Química, els estudiants cursaran el tercer i el quart curs íntegrament a la TRU. En completar els seus estudis, obtenen el títol de graduats per la UAB i, per part de la TRU, el títol de Bachelor of Science, Major in Chemistry (equivalent al grau).

Pel que fa als graus de Biologia i Microbiologia, l'estada abasta el segon semestre de tercer i el primer semestre de quart. A més, durant l'estiu entre tots dos semestres, els alumnes realitzaran les pràctiques professionals al Canadà. Els estudiants canadencs que vinguin a la UAB faran exactament el mateix recorregut (segon semestre de tercer, pràctiques i primer semestre de quart). En tots dos casos els alumnes obtindran el títol de graduats en Microbiologia o graduats en Biologia per la UAB  i  el títol de Bachelor in Sciences, en concret l'especialitat Major in Cellular, Molecular and Microbial Biology, expedit per la TRU.

La selecció dels estudiants que podran participar en aquesta iniciativa tindrà en compte dos paràmetres, l'expedient acadèmic i el nivell d'anglès (es demanarà el C1 o B2 alt del Marc Europeu de Referència, equivalent al Advanced in English).

Matrícula a la UAB

Els estudiants formalitzaran la seva matrícula a la UAB, amb el preu ordinari dels estudis universitaris a Catalunya (el cost dels estudis a la TRU és força més alt). Les respectives facultats tutelaran també els estudiants que segueixin aquest pla.

La generació d'aquestes dobles titulacions ha estat possible gràcies a que els plans d'estudis que ofereixen les dues universitats comparteixen una mateixa estructura i una part important dels continguts. A més, l'oferta acadèmica de la TRU inclou molts continguts optatius, facilitant l'adaptabilitat respecte als estudis de la UAB.

D'altra banda, estudiants del Grau d'Infermeria de la Facultat de Medicina de la UAB podran realitzar les seves pràctiques professionals a hospitals canadencs vinculats a la TRU i estudiants de la TRU podran realitzar pràctiques professional a hospitals vinculats a la UAB. La iniciativa es posarà en marxa la propera primavera. Es tracta del primer acord de pràctiques del Grau d'Infermeria de la UAB amb una universitat de fora d'Europa.

La TRU és una universitat pública amb més de 24.000 estudiants situada a Kamloops, a la Colúmbia Britànica (a uns 300 kilòmetres de Vancouver). Des del curs 2007-2008, la UAB manté acords d'intercanvi amb la TRU, que és molt sol·licitada pels estudiants d'intercanvi de l'Autònoma. A més, representants de la TRU han realitzat diverses visites institucionals a la UAB durant els darrers anys.

Procediment i calendari del procés de sol·licitud i de selecció

  1. SOL·LICITUD: 18-28 Abril
  2. PUBLICACIÓ LLISTAT PROVISIONAL DE PRE-SELECCIONATS: 9 Maig
  3. PERÍODE DE RECLAMACIONS: 10-11 Maig (Cal fer la reclamació a Gestió Acadèmica)
  4. PUBLICACIÓ DEFINITIVA DELS PRE-SELECCIONATS: 12 Maig
  5. ENTREVISTES: 16 Maig, a les 11h a la Sala de Reunions del Deganat
  6. PUBLICACIÓ DELS SELECCIONATS: 19 Maig

 

Notícies relacionades

Fira Virtual Graus 2: preguntes i respostes

Fira virtual de graus 2: preguntes i respostes

Després de l'èxit que va tenir la fira virtual de graus de la UAB, que es va celebrar els dies 15 i 16 de maig, arriba la fira virtual de graus 2: preguntes i respostes, el proper 12 de juny. 

Totes les notícies