Estudiants de la UAB coneixeran de primera mà el sistema jurídic penal dels EUA

SistemaJuridicUSA
Als EUA hi ha estats on existeix la pena de mort (color vermell).

El programa d'intercanvi entre la UAB i la University of North Texas inclou una estada dels estudiants de Dret i Criminologia de 8 dies a la universitat de Texas (a Denton), entre el 3 i el 10 de febrer, on assistiran a classes i visitaran presons, oficines del Sheriff, fiscalia i jutjat.

23/01/2018

Prèviament al viatge a Texas, els alumnes participaran el dimecres, 24 de gener, a la Facultat de Dret (UAB), en un últim seminari de treball, obert a tot el públic, realitzat per Peter Johnstone, responsable d’aquest programa per part de la University of North Texas.

Durant el curs acadèmic 2017-18 la UAB ha iniciat un nou programa d’intercanvi acadèmic entre la Facultat de Dret i la University of North Texas (UNT), on participen alumnes dels últims cursos (3r i 4t) dels graus en Dret, Criminologia o del doble grau Dret+Criminologia, que es vulguin especialitzar en justícia penal.

Les places ofertes han estat 12, i s'han escollit els estudiants d'acord amb la seva acreditació de nivell d’anglès, l'expedient acadèmic i una breu carta de motivació.
 
Aquest programa inclou una estada de 8 dies a la University of North Texas, entre el 3 i el 10 de febrer de 2018, amb les despeses d’allotjament i manutenció cobertes (a excepció dels vols d’anada i tornada, que van a càrrec de cada estudiant).

Els alumnes viatjaran acompanyats de dos professors de la Facultat de Dret, Josep Cid i Anna Meléndez, que alhora són els responsables de la preparació de l’estada a Texas a través de tres seminaris de treball sobre el sistema de justícia penal nord-americà que els alumnes han hagut de realitzar abans de l’estada a Texas.

Aquest programa inclou diverses classes a la University of North Texas sobre les especificitats del sistema de justícia penal nord-americà i, particularment, com es desenvolupa a l’estat de Texas.

Es tractaran temes com la llibertat condicional, l’accés a les armes, l’FBI o la ciberseguretat. Aquestes classes es complementaran amb visites a institucions i professionals vinculats al sistema penal de justícia situades a la ciutat de Denton com presons, oficines del Sheriff, fiscalia i jutjats.

Durant tota l’estada estaran acompanyats d’alumnes de la UNT que participen del mateix programa i que viatjaran a Barcelona per realitzar la seva estada a la UAB al maig de 2018.

Prèviament al viatge a Texas, els alumnes inscrits al programa participaran en un últim seminari de treball realitzat per Peter Johnstone, responsable d’aquest programa per part de la University of North Texas.
 
El seminari tindrà lloc el dimecres, 24 de gener,  amb el títol “The Criminal Justice system in USA”, de 12 h a 14 h a la Sala de Juntes de la Facultat de Dret i està obert a tot el públic. 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies