Estudiants d'arqueologia de la UAB participen en el projecte Arqueoborn

Arqueologia

El jaciment situat on ara es troba El Born Centre de Cultura i Memòria, a Barcelona, no està esgotat, ni en superfície, ni en profunditat, ni en matèria recerca. Estudiants d'arqueologia de la UAB s'han sumat al projecte Arqueoborn per tal d'investigar i divulgar nous descobriments.

11/07/2019

Estudiants del Grau en Arqueologia de la UAB participen aquest estiu al projecte Arqueoborn, que permet a joves universitaris investigar al jaciment urbà d'El Born Centre de Cultura i Memòria. L'objectiu és obtenir tota la seqüència cronostratigràfica entre finals del segle XIII i l'any 1717, data en què va començar la destrucció d'aquesta part de la ciutat per la construcció d'una ciutadella militar. Hi intervindran també estudiants de la UB, l'altra universitat que imparteix estudis d'arqueologia a Barcelona.

L'Arqueoborn és el programa de recerca arqueològica d'El Born Centre de Cultura i Memòria per al coneixement, la divulgació i l'estudi de l'àrea arqueològica del Born. Va néixer l'any 2015 amb l'objectiu de posar en valor les restes arqueològiques i donar continuïtat a la investigació del jaciment i dels materials arqueològics recuperats.

Els treballs d'enguany culminaran amb visites guiades per les excavacions en què els estudiants explicaran les troballes que s'han fet i algunes curiositats de la seva feina. A més, es faran sessions de formació obertes a tota la ciutadania per aprofundir en diversos aspectes relacionats amb la recerca arqueològica, conduïdes per especialistes col·laboradors en el projecte.

 

Notícies relacionades

Premi a un projecte del LiPA-UAB

Premi per a un projecte del LIPA-UAB

El projecte europeu EBE-EUSMOSI, que afavoreix la inclusió social a l’escola, coliderat pel Laboratori d’Investigació Prosocial Aplicada (LIPA UAB), ha estat reconegut per l'Agència Italiana Indire-Erasmus com un exemple de bones pràctiques pels resultats obtinguts i la qualitat de la seva implementació.

Totes les notícies