Esteve Corbera, nou professor d'investigació ICREA a l'ICTA-UAB

Esteve Corbera

Ambientòleg i ecòleg polític, Esteve Corbera ha estat guardonat amb una distinció sènior de professor d'investigació concedida per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

29/10/2020

L'investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) Esteve Corbera ha estat guardonat amb una distinció sènior de professor d'investigació concedida per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA). La distinció ICREA Sènior pretén impulsar i desenvolupar la recerca i el coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat. Esteve Corbera ha estat distingit per la seva recerca d'excel·lència en l'àmbit de Ciències Socials i del Comportament.

L’Esteve Corbera és un ambientòleg i ecòleg polític que estudia les relacions entre l'home i la natura i l'impacte dels canvi socials, polítics i ecològics en la governança dels recursos. Específicament, ha realitzat investigacions sobre com les polítiques internacionals per a la conservació de la biodiversitat i la mitigació del canvi climàtic han afectat els sistemes d'ús de la terra, les institucions i els mitjans de vida dels pobles rurals en països del Sud global, incloent Mèxic i Tanzania, entre d’altres.

Ha escrit més de 90 articles revisats per parells, diversos llibres i capítols de llibres, i ha exercit com a editor convidat en 11 números especials de revistes científiques. És editor de la revista Geoforum i va participar en l'Informe 2014 del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic. Va estar entre els científics multidisciplinaris més citats del món en 2019 i 2020 (Clarivate analytics).

Corbera genera coneixement sobre els impactes ambientals i sobre el benestar humà de les polítiques de canvi climàtic i la conservació de la biodiversitat i realitza troballes científiques que informen les polítiques globals per a l'ús sostenible de la terra. També investiga les implicacions del canvi global per a la vulnerabilitat i la resiliència de les comunitats agrícoles i la seva capacitat d'adaptació, i la política de producció de coneixement en ciència i política ambiental i de conservació.

 

 

Notícies relacionades

Laura Ruiz Flora, guanyadora de l'accèssit dels IV Premis CEPAC

Una estudiant de Dret, guardonada pel seu TFG sobre el món casteller

L’alumna de la Facultat de Dret, Laura Ruiz Floria, ha obtingut l’accèssit del IV Premi CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells) amb un Treball Fi de Grau sobre la regulació administrativa del món casteller, una temàtica molt poc estudiada segons el jurat.

Laura Ruiz Flora, guanyadora de l'accèssit dels IV Premis CEPAC

Un TFG de la UAB guardonat als IV Premi CEPAC

L’alumna de la facultat de dret de la UAB, Laura Ruiz Floria, ha obtingut l’accèssit del IV Premi CEPAC (Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells) amb el treball “Aproximació a la regulació administrativa del món casteller: de la subvenció al contracte.”

Totes les notícies