El diumenge, 1 de març arriba la Unirun, la cursa de les universitats catalanes

CorredorsUnirun2019

La cursa UNIRUN, que promouen les 12 universitats catalanes, tindrà lloc el diumenge,1 de març, arrencarà a les 9:30h. des del Parc dels Auditoris del Fòrum. La competició tindrà lloc en un circuit de 6.779 metres, rememorant la distància de la clàssica competició de rem anglesa entre les Universitats d’Oxford i Cambridge. 

11/02/2020

La participació a la prova, de 6.779 metres, és oberta a tothom, i arrencarà del Parc dels Auditoris del Parc del Fòrum.

El proper 1 de març es realitzarà la sisena edició de la UNIRUN, la Cursa de les Universitats. La prova que recorrerà les ciutats de Barcelona i Sant Adrià del Besós, esta promoguda per les 12 universitats catalanes participades a l’ECU (Esport Català Universitari), amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs. L’empresa Gauidium Sports serà l’organitzadora i Adidas el principal patrocinador.

L'any passat hi van participar 4.400 persones. Per part de la UAB, els dos millors classificats en les seves categories, van ser Kevin Molina, en la masculina, i Anna Chico, en la femenina.

La UNIRUN s’ha presentat públicament el dilluns, 10 de febrer, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm amb la participació de representants de les 12 universitats. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, com a universitat que coordina enguany l'ECU, ha assenyalat que "és una satisfacció que la Unirun vagi creixent any rere any i que és molt important que l’esport formi part de totes les persones en totes les etapes de la vida". Joan Callau, alcalde de Sant Adrià del Besòs, ha destacat que la Unirun uneix 2 ciutats i 12 Universitats "en una fantàstica matinal d’esport popular". Gabriel Arranz Herrero, director de promoció i esdeveniments esportius de l’Institut de Barcelona Esports, ha assenyalat que la Cursa de les Universitats s’està consolidant i que té un gran futur per endavant: "És una gran oportunitat per a fer esport envoltat de gent jove".

El padrí de la UNIRUN 2020 és Pau Navarro, estudiant de la UAB, internacional júnior i una de les promeses emergents de l'handbol espanyol, que va patir un aparatós accident de cotxe el passat mes de setembre, que l'ha portat a plantejar-se nous reptes per al futur després d'un llarg procés de rehabilitació al'Institut Guttmann.

Una cursa oberta a tothom
La participació està oberta a tothom: alumnes universitaris, ex-alumnes, futurs estudiants, professors, treballadors, proveïdors, familiars o simpatitzants d'alguna de les universitats catalanes. L'edat mínima d'inscripció correspon amb els esportistes nascuts l'any 2004.

La marca esportiva Adidas -patrocinadora de la cursa- proveirà de samarretes a tots els participants i els corredors podran vestir els colors i el logotip de la seva Universitat.

A més de la competició individual contra el cronòmetre, hi ha una competició entre Universitats. La recollida del dorsal, xip, samarreta i bossa el corredor es farà el divendres, 28 de febrer, i el dissabte, 29 de febrer, de 10 a 20 hores. A l'esplanada del Parc Fòrum  hi haurà el servei de recollida de dorsals per als participants de Lleida, Tarragona, Vic i Girona, i el guarda-roba. La premiació i l'avituallament final, amb aigua Veri, beguda isotònica Nutrisport, snacks Frit Ravich i cervesa Estrella Damm, estaran situtats al Parc dels Auditoris. 

L'ECU facilitarà un servei de bus gratuït des de Tarragona, Vic, Lleida i Girona per assistir a la cursa el diumenge, 1 de març.

La UNIRUN col·labora enguany amb els Programes Socials de la Fundació Autònoma Solidària. L’acció social universitària, que compta amb la participació voluntària d’estudiants, contribueix a la reinserció social de persones internes en centres penitenciaris; fa més amena l’estada d’infants ingressats en centres hospitalaris; acompanya persones refugiades; i garanteix la igualtat d’oportunitats d’infants i joves que es troben en una situació de desavantatge educatiu.Per a participar en la cursa cal inscriure's prèviament.

La inscripció costa 8 euros si es vol el xip groc, i 10 euros si es vol el xip al dorsal. L'ús del xip és obligatori.

Inscripcions:
http://unirun.cat/inscripcions/

Servei d'Activitat Física UAB:
https://saf.uab.cat/activitats-i-serveis-inscripcio-inscripcio
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies