Sala de premsa Premsa i mitjans

Ens deixa Antoni Rosell i Melé

Antonio Rosell i Melé

Lamentem comunicar la mort, el passat dissabte 11 de desembre, d’Antoni Rosell i Melé, investigador ICREA, sots-director de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i professor associat al BABVE de la UAB.

13/12/2021

Antoni Rosell i Melé ha estat un referent en l’estudi de la variabilitat natural del clima a la Terra i dels impactes de les activitats antropogèniques als entorns naturals. Els seus estudis van contribuir a consolidar el prestigi de les tècniques geoquímiques orgàniques per a la reconstrucció dels climes passats.

Format com a químic analític a l’Institut Químic de Sarrià (IQS), a Barcelona, ​​i posteriorment com a químic ambiental al CSIC, es va traslladar a Anglaterra el 1990 per fer un doctorat a l’Escola de Química de la Universitat de Bristol. Durant la seva carrera va formar part del grup de J. Maxwell com a investigador postdoctoral també a l’Escola de Química de Bristol i del Departament de Combustibles Fòssils i Geoquímica Ambiental de la Universitat de Newcastle, Anglaterra. El 1999 va passar a ser professor al departament de Geografia de la Universitat de Durham, Anglaterra, fins que al 2001 es va incorporar a la UAB i a l’ICTA-UAB com a professor de recerca ICREA i professor associat del Departament de Geografia, i posteriorment al Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia (BABVE). A l’ICTA-UAB ha ocupat càrrecs en l’equip de direcció i en la coordinació del Doctoral en Ciència i Tecnologia Ambientals.

Ens deixa de forma inesperada un company, un amic, un científic, que ha acompanyat l’ICTA-UAB des dels seus inicis. Ens deixa per sempre més, però la seva empremta continuarà viva a través del treball fet, les persones formades, les amistats, i les vivències compartides.

La UAB fa arribar el condol més sentit a la seva família i amics, i a totes les companyes i companys de l’Antoni a la nostra universitat.