Sala de premsa Premsa i mitjans

El concert commemoratiu del 50è aniversari de la UAB, en vídeo 360º

PostConcert50Anys
El recital, que va tenir lloc el 19 de maig, al Palau de la Música Catalana, va commemorar els 50 anys de vida de la UAB. Ja podeu veure el vídeo interactiu del concert en 360º, protagonitzat per l'Orquestra i el Cor de la UAB, junt amb Marc Timón, el Cor de Noies i el Cor Jove de l'Orfeó Català. També teniu el concert íntegre en aquest enllaç

19/06/2019

El 19 de maig, amb motiu del 50è aniversari de la UAB, el Palau de la Música Catalana va acollir un concert, al qual van assistir 1.500 persones, fet que va omplir pràcticament tota la sala. Ja podeu veure un fragment del recital, protagonitzat per l'Orquestra i el Cor de la UAB, junt amb Marc Timón, el Cor de Noies i el Cor Jove de l'Orfeó Català, en un vídeo interactiu enregistrat al Palau de la Música Catalana en 360º. També podeu visionar el concert íntegre

L'acte, presentat per un estudiant del Grau de Periodisme, es va obrir amb unes paraules del vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez, el qual va agrair l'assistència a totes les persones així com als músics i intèrprets alhora que va fer un repàs del que ha estat la celebració dels 50 Anys de la UAB.

A continuació, es va iniciar el recital. Durant la primera part, els assistents van gaudir de quatre obres interpretades pel Cor Jove i quatre més pel Cor de Noies de l’Orfeó Català, tots dos cors membres de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Posteriorment, Marc Timón, director i compositor català -llicenciat en Periodisme per la UAB-, va oferir la cantata El secret de les coses, que ha estat narrada per Raül Giró.

La tercera i última part del concert tots els intèrprets i músics van pujar a l'escenari per oferir un cant conjunt, l’himne Hör mein Bitten, de Felix Mendelssohn. En total, 160 persones a l'escenari del Palau de la Música per cloure el concert de commemoració del 50è aniversari de la UAB.

La rectora de la UAB, Margarita Arboix, va pujar aleshores a l'escenari per agrair i felicitar als intèrprets. Va recordar també la importància que una institució com la UAB, que ofereix coneixement i desperta vocacions i inquietuds entre les persones, per tal d'aconseguir una societat millor- faci 50 anys, i va mostrar així la seva satisfacció i orgull de pertànyer a la Universitat Autònoma.

El concert va voler mostrar el compromís de la Universitat amb la cultura, així com reflexionar sobre la seva trajectòria i sobre el paper que ha tingut en la transformació social, i de reconèixer la tasca de les generacions fundadores, que han transmès el seu llegat a les actuals.

Ajut a estudiants refugiats

El preu de l'entreda va ser de cinc euros online i tres euros a la taquilla. Els beneficis per la venda d'entrades aniran destinats a les beques #UABRefugi, una iniciativa dirigida a promoure l'accés a la universitat d'estudiants en situació de refugi.

Com a part del programa d'acollida de persones en cerca de refugi a la UAB, que gestiona la Fundació Autònoma Solidària, aquesta estratègia vol facilitar l'accés i continuïtat a l'educació superior d' estudiants universitaris que, a causa d'una fugida forçada del país, han hagut d'abandonar la seva formació acadèmica. Des d'una mirada de drets humans, la universitat és entesa com a agent inclusiu i peça clau de transformació social que contribueix a la millora dels processos d'acollida i inclusió de les persones en cerca de refugi.

L'Orquestra de la UAB

L'orquestra de la UAB va néixer el 1997 sota la direcció de Joan Casals, amb la intenció de crear un espai comú perquè els i les estudiants compartissin idees musicals. Des del 2001, n'és director Jesús Badia, que enfoca el seu treball musical i estilístic amb rigor, a la vegada que posa en relleu el capital humà de la formació. Tot i tenir un repertori similar al del classicisme, sol interpretar obres que van des del barroc fins als nostres dies. 

El Cor de la UAB

El Cor de la UAB va nèixer el 1982, creat per Baltasar Plans, que va ser el seu primer director. L'any 2002 es va crear l'Aula de Música de la UAB i Poire Vallvé va esdevenir director. L'agrupació està habituada a interpretar obres de nova creació i en diverses ocasions s'ha encarregat d'estrenar obres contemporànies, en col·laboració amb joves compositors de l'ESMuC i en col·laboració amb altres conjunts i institucions.PROGRAMA

PART I
Cor Jove de l’Orfeó Català
Esteve Nabona, director.

Cor de Noies de l’Orfeó Català
Anna Fernández, piano. Buia Reixach i Feixes, directora.

PART II

Universitas. Poire Vallvé, poema de Rafael Simó.
Cor de la UAB
Poire Vallvé, director. Maika Casalí, sotsdirectora.
Orquestra de la UAB i membres de la l’Orquestra Simfònica del Vallès
Jesús Badia, director

El secret de les coses. Marc Timón.
Cor de la UAB
Poire Vallvé, director. Maika Casalí, sotsdirectora.
Orquestra de la UAB i membres de la l’Orquestra Simfònica del Vallès
Jesús Badia, director. Marc Timón, director

PART III
Cant conjunt (
tots els cors i orquestra)

Hör mein Bitten. Himne MWV 49. Felix Mendelssohn.
Clara Florit, soprano solista