Conferència sobre Open Access i Data Management

El passat 20 de setembre la sala d’actes del Rectorat va acollir la conferència "Les polítiques d'Open Data / Open Acces: Implicacions a la recerca" orientada a investigadors i gestors de projectes europeus.

21/09/2018

Donada la creixent importància de l’Open Access i l’Open Data a l’àmbit de la recerca, impulsada pels requeriments del programa europeu H2020, la UAB va organitzar una sessió per repassar les polítiques europees que afecten a l’accés obert de la producció científica.

La sessió va estar presentada pel Vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics, Javier Lafuente i va comptar amb la presència d’en Jordi Hernández (Comissionat de la Rectora per les TIC), Agustí Verde (Delegat de Protecció de Dades) i en Xavier Rubiralta (Responsable Tecnològic de Protecció de Dades), que van parlar de l’oficina de protecció de dades personals de la UAB i la política Open Science.

L’acte va comptar també amb la presència de Pilar Rico, Responsable de la Unitat d’Accés Obert , Repositoris i Revistes de la FECYT i National Open Access Help Desk (NOAD) d’Espanya. Rico es va centrar en les polítiques d’Open Access que afecten a les publicacions i a les dades de recerca i va participar activament a l’interessant debat que es va generar.

 

Notícies relacionades

Concurs

La UAB convoca una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts

L’Escola de Doctorat ha organitzat una nova edició del concurs Tesi en 4 minuts, dirigit a estudiants de doctorat de la UAB. El repte consisteix en explicar oralment la seva recerca durant un temps màxim de 4 minuts, emprant un llenguatge entenedor, per a un públic en general. Les persones interessades poden inscriure’s del 4 al 22 de març de 2021.

Videoconferència

Un estudi mostra les virtuts de les conferències virtuals

Els esdeveniments virtuals tenen un gran potencial per convertir-se en la nova eina d'ús freqüent entre els acadèmics, segons els resultats d'una enquesta realitzada als participants de la conferència Virtual ICTA2020 sobre Estils de Vida Baixos en Carboni.

Totes les notícies