Conferència del Public Knowledge Project

7a conferència PKP

La Universitat Autònoma de Barcelona allotjarà i coorganitzarà, del 20 al 22 de novembre, la setena edició de la PKP International Scholarly Publishing Conference, on s’analitzarà el creixement continuat de la infraestructura i l’accés obert per a una comunitat global d’usuaris.

23/10/2019

La Public Knowledge Project (PKP) és una iniciativa sense ànim de lucre de diverses universitats del Canadà i els Estats Units que té per objectiu garantir l’accés obert universal al coneixement i la millora de la qualitat de la recerca en les publicacions científiques.

La UAB manté una estreta col·laboració amb PKP des de fa una dècada, amb qui treballa conjuntament amb l’objectiu d’assolir l’accés obert del coneixement científic.

Sota el títol Reflections and Directions, la PKP2019 analitza el creixement continuat de la infraestructura i l’accés oberts per a una comunitat global d’usuaris. 

Des del 2001, el programari lliure de PKP, Open Journal Systems (OJS), ha permès que milers d’usuaris de més de cent països produeixin revistes acadèmiques. Ara, aquestes publicacions han d’afrontar, d’una banda, els problemes relacionats amb el creixement, no només de les revistes, sinó també del món de l’accés obert, i de l’altra, la demanda de reconsiderar els models de finançament, les polítiques i les prioritats institucionals.

El programa presenta taules rodones, xerrades breus, tallers i conferències d’acord amb tres eixos temàtics: comunitat, tecnologia i accés obert.

 

Notícies relacionades

Microesferes ICN2

Microesferes de sílice autoensamblades per refredar superfícies sense consumir energia

Investigadors de l’ICN2 i l’ICMM-CSIC han desenvolupat un nou material capaç de refredar-ne un altre mitjançant l’emissió de radiació infraroja. S’espera que els resultats, publicats a Small, s’utilitzin en dispositius on un augment de temperatura té efectes dràstics en el seu rendiment, com panells solars i sistemes informàtics entre d’altres aplicacions.

ClearFarm

La UAB acull la primera trobada del projecte ClearFarm

El Rectorat i la Facultat de Veterinària de la UAB acullen la trobada que donarà el tret de sortida al ClearFarm, un projecte que agrupa 14 entitats de sis països diferents per millorar el benestar dels animals de granges de porcs i vaques lleteres.

Totes les notícies