Comunicat arran de la petició de Salut Pública a les universitats

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

A petició de Salut Pública, el Consell Interuniversitari de Catalunya i les 12 universitats catalanes s’han reunit avui, 12 d’octubre, per buscar les fórmules que permetin contribuir a contenir l’índex de contagi del coronavirus a Catalunya mitjançant la rebaixa de la mobilitat de la comunitat universitària. Demà, 13 d’octubre, hi haurà una nova reunió i, com a conseqüència, demà i dimecres es manté l'activitat universitària tal i com estava prevista.   

 

12/10/2020

A la reunió s’ha constatat que les universitats han demostrat ser espais segurs, tant per a l’estudi com per al desenvolupament de tota l’activitat que s’hi duu a terme. Salut Pública ha demanat a les universitats que durant quinze dies es redueixi l’activitat lectiva presencial en la mesura del possible, virtualitzant les classes teòriques i els seminaris, però sense afectar a les pràctiques, els exàmens ni a la recerca. Com a comunitat universitària, estem obligats a contribuir a revertir l’evolució de la pandèmia que torna a mostrar xifres preocupants.  

Demà, dia 13 d’octubre, a primera hora, es realitzarà una nova reunió de totes les universitats i la Secretaria d’Universitats i Recerca per avaluar i coordinar les accions més adequades per fer possible una reducció de les activitats docents presencials, que redundi en la disminució de la mobilitat en l'àmbit universitari. Restem també a l'espera que Salut Pública, de forma immediata, emeti les recomanacions oficials de les quals avui ens ha informat i expliciti les mesures concretes que caldrà adoptar. En conseqüència, demà i dimecres es manté l'activitat universitària tal i com estava prevista.    

Un cop establertes les mesures específiques per a les universitats, l’Equip de Govern les treballarà amb les direccions dels centres docents i amb la Gerència per tal de fer-les efectives als nostres campus.  

Es continuarà informant de qualsevol novetat a través del web i la resta de canals de comunicació institucionals. 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Educació de qualitat
 

Notícies relacionades

Totes les notícies