Barcelona se situa entre les vint millors ciutats per estudiar del món

El fet de tenir les dues millors universitats d'Espanya, la UAB i la UB, ha contribuït a situar Barcelona com la 19ª millor ciutat del món on fer estudis superiors, segons el rànquing QS, que valora també factors com la qualitat de vida o la important comunitat d'estudiants internacionals.

03/12/2014


Segons l'estudi QS Best Student Cities 2015, Barcelona és la 19ª millor ciutat del món on realitzar estudis superiors. Entre altres factors, es té en compte que s'hi troben les dues universitats millor situades al propi rànquing QS: la UAB i la UB.

QS (Quacquarelli Symonds Ltd) és una empresa dedicada als estudis sobre educació superior. Elabora un prestigiós rànquing anual per escollir les millors universitats del món. Ara, QS ha fet pública una llista que estableix quines són les millors ciutats per ser estudiant universitari a partir de les dades aportades pel propi QS World University Ranking i altres informacions sobre les ciutats.

El rànquing està encapçalat per París. Barcelona, que és la primera ciutat classificada d'Espanya, consta com "un dels entorns més atractius" per estudiar a Europa. QS destaca factors com ara "l'àmplia i internacional comunitat d'estudiants" de la ciutat o el cost de la vida, on Barcelona assoleix la vuitena millor posició del món i destaca com una destinació més assequible que no pas altres urbs situades també a les primeres posicions del rànquing.

Millora la posició de la UAB

L'edició 2014-2015 del rànquing internacional QS, que es va fer pública el setembre passat, situa la UAB en la posició 173 de les 863 institucions analitzades a nivell mundial, i en segona posició respecte a les universitats espanyoles. Per àmbits del coneixement, destaca la posició 103 en Ciències Socials. En Ciències Naturals la UAB ocupa la posició 111, al costat de les universitats de Glasgow i Nova York; en Humanitats la posició 126, en Enginyeria i Tecnologia ocupa la posició 233, i en Medicina i Ciències de la Vida la posició 142. El rànquing destaca la posició 106 mundial de la UAB en reputació acadèmica i la posició 219 en nombre de citacions per investigador, encapçalant a les universitats espanyoles en aquest indicador.

Més informació: QS Best Student Cities 2015