Sala de premsa Premsa i mitjans

“Si alguna cosa he après en els darrers anys és que amb esforç s’aconsegueix tot”

Nota d'accés més alta UAB. Brais Chao
En Brais Chao començarà Medicina després d’haver accedit a la UAB amb la nota més alta de l’àmbit de les Ciències de la Salut: 13,65 sobre 14. Aquest estudiant gallec ja és graduat en Infermeria,  però des de ben petit tenia clar que volia ser metge. De fet, vol especialitzar-se en cirurgia cardíaca o neurocirurgia.

08/09/2017

“M’encantaria marxar d’intercanvi per a Infermeria no ho vaig fer i me’n penedeixo. Ara tinc una altra oportunitat i penso aprofitar-la”.

En Brais ve de La Corunya i ens confessa que, tot i que trobarà molt a faltar els seus amics i familiars, venir a la UAB a fer Medicina és un repte i un somni fet realitat.

La seva intenció és viure a Barcelona, a prop dels hospitals, perquè vol aprofitar les vacances i els caps de setmana per exercir com a infermer.

La teva nota d’admissió frega la perfecció amb un 13,65 sobre 14. Com t’has preparat? Tens alguna fórmula màgica?

La fórmula màgica és com tot: molt d’esforç i sacrifici. També és un aspecte important, penso, saber allò que vols i sacrificar-te per aconseguir-ho.

A què dediques el teu temps quan no estàs estudiant?

M’agrada fer esport i el futbol, però no sóc un gran aficionat. Ara tinc un gos i el poc temps lliure de què disposo el dedico a passejar amb ell i la meva parella.  
Potser, la meva principal afició, durant aquests darrers anys, ha estat treballar dur per poder estar aquí avui i fer Medicina.

Ja tens la carrera d’Infermeria però ara estàs a punt de començar Medicina. Sempre ho has tingut clar?

Sempre ho he tingut clar. Des de petit, sempre he volgut ser metge. El que passa és que quan vaig fer batxillerat, no m’arribava la nota per poder fer Medicina via PAU i em vaig matricular en Infermeria pensant que seria una professió similar. Quan ja estava a meitat de carrera, vaig veure que no m’agradava, que continuava volent fer Medicina.
Vaig començar a informar-me sobre la via d’accés per a titulats però vaig veure que la nota no arribaria. Llavors, vaig començar un CFGS i vaig compaginar 4t d’Infermeria amb 1r de cicle. Vaig acabar Infermeria i el primer curs del cicle i enguany he fet el darrer curs del CFGS, les assignatures específiques de les PAU i aquí estic (riu).

Hi ha alguna especialitat mèdica que et cridi l’atenció?

Suposo que fins que no comenci les assignatures, no ho decidiré. De totes maneres, el que més m’agrada és la cirurgia i, en particular, la cirurgia cardíaca i la neurocirurgia. Aquests dos tipus de cirurgia són, fins ara, els que més m’han agradat i impressionat.

No t’impressiona venir a fer uns estudis tan exigents com Medicina i tan lluny de casa?

Estudis difícils, no. Si alguna cosa he après en els darrers anys és que amb esforç s’aconsegueix tot.  El fet d’anar a estudiar lluny de casa sí que m’impressiona una mica, però volia estudiar Medicina en una bona universitat i em vaig assabentar per fòrums que aquesta era bona.
A més, tinc família aquí, és a dir, no estaré sol. Tenia ganes de començar una etapa diferent, en un lloc diferent, on tingués una oferta de feina àmplia per tal de treballar com a infermer durant les vacances o els caps de setmana.

Com portes el català?

El porto (riu). Crec que cada persona ha d’anar a un lloc nou amb la ment oberta i aquí hi ha un altre idioma. De la mateixa manera que a Galícia tenim el gallec, aquí hi ha el català i, la veritat, tinc ganes d’aprendre’l i arribar a parlar-lo.

Per què has escollit a UAB si ets de La Corunya?

He escollit la UAB perquè vaig veure en fòrums que era una molt bona universitat per estudiar Medicina. També em vaig assabentar que, tot i que hi hagi una mica de competitivitat, es fomenta la companyonia i crec que això ha de ser un des pilars fonamentals en els professionals de les Ciències de la Salut.
Finalment, també em vaig decantar per la UAB perquè tinc suport familiar a Barcelona i perquè em venia de gust començar en un lloc diferent.

Què et sembla tenir un campus universitari tan gran?

Em va sorprendre, la veritat. Ahir vaig venir a la tarda per veure com era el campus i on era i, tan bon punt vaig baixar del tren, em vaig quedar al·lucinat. T’asseguro que el de La Corunya no és tan gran (riu).
La veritat és que em va sorprendre moltíssim, mai he vist res semblant.

Què esperes d’aquesta nova etapa universitària a la UAB?

Espero estudiar el que m’agrada, estudiar-ho bé, aprendre molt i preparar-me per ser un bon metge i, una mica abans, per tenir una bona formació a l’hora d’enfrontar-me al MIR.

A més d’estudiar, t’agradaria fer alguna cosa més en aquesta nova etapa?

Com que ja sóc graduat en Infermeria, m’agradaria poder treballar durant les vacances o els caps de setmana. També tinc en ment millorar el meu nivell d’anglès perquè m’agradaria marxar a un altre país a treballar durant alguns anys.

On viuràs durant el curs?

He estat mirant Cerdanyola del Vallès, però també vull fer una ullada a Barcelona per estar més a prop dels hospitals i tenir millors ofertes laborals. Vull un lloc equidistant entre la universitat i la feina. A Infermeria és molt comú que et truquin una tarda i hagis de presentar-te en una hora a l’hospital. Vull tenir aquesta disponibilitat.

T’agradaria marxar d’intercanvi?

M’encantaria provar aquesta experiència perquè a Infermeria no ho vaig fer i me’n penedeixo. Ara tinc una altra oportunitat i penso aprofitar-la. Em crida molt America del Nord i del Sud, però també Austràlia, el nord i l’est d’Europa.

Tens algun somni que vols fer realitat?

(Riu) Fins ara, era entrar a Medicina i ja ho he aconseguit, així que ara haure d’afrontar-ne de nous (riu). Per descomptat, un dels somnis que vull fer realitat és treballar en allò que m’agrada i poder marxar fora durant alguns anys per exercir la Medicina.