Sala de premsa Premsa i mitjans

“El meu somni és treballar a Google o a Apple”

MARINA RIERA, Enginyeria Informàtica
La Marina Riera Velasco ha accedit a Enginyeria Informàtica amb una nota de 12,904, la més alta d'algun dels estudis de l'àmbit de les enginyeries. Coneix el campus de la UAB de fa temps perquè ha vingut a estudiar-hi des de ben petiteta.

15/07/2016

La Marina coneix a fons el campus de Bellaterra, pràcticament des que va néixer. L’ha trepitjat des de ben petita i en ell ha crescut: va anar a l’Escola Bressol Gespa, a l’escoleta i l’Institut Pere Calders, tots ells ubicats al campus. I ara, continuarà trepitjant-lo perquè hi cursarà l’Enginyeria Informàtica.

Fa dos anys que va començar a programar, però de més jovenenta ja l'interessava el món de la informàtica. Les seves aficions són el manga (en llegeix i, fins i tot, en dibuixa!). El seu instrument musical preferit és el baix, que el toca en una banda, la “Monday Station”. No en và l’hi encanta el rock i el heavy. També sap tocar la guitarra i el violí. Parla anglès i ara està aprenent per lliure alemany, japonès i rus. Passa estones jugant als escacs i als vídeojocs.

-Per què has triat Enginyeria Informàtica?
-Fa dos anys vaig començar  programar i em va agradar molt. Bé, de fet, sempre m’han agradat les ciències, i sempre m’ha interessat i he tingut curiositat per saber com funcionen les coses. En ciències no depens de factors externs, si una cosa no funciona és per algun motiu, i això sempre m'ha atret molt. El meu pare també va estudiar Enginyeria Informàtica  i suposo que també deu haver influït, de forma indirecta. Bé, i ma mare, és professora i coordinadora infomàtica. Estic envoltada.

-A les enginyeries hi ha poques dones. Com et sents sent minoria?
-No és cap problema, ja hi estic acostumada, perquè ja vinc d’un batxillerat, el tecnològic, on també hi havia poques dones. De fet, a l’hora de triar la carrera no he pensat en absolut en això. Senzillament he triat el que m’agrada.

-Per què has triat la UAB?
-Per diferents motius. Un, perquè visc a Rubí, i ho tenia molt a prop de casa. A més, tinc molt bones recomanacions. M’han parlat bé dels professors i de la carrera. Els meus pares, els dos, van estudiar aquí, sense anar més lluny. I també perquè em conec el campus molt bé: he fet la primària i la secundària aquí. A més, l’entorn natural també m’agrada; la veritat és que és un campus molt maco.

-Com ho has fet per haver tret aquestes notes tant altes al llarg dels teus estudis de secundària i batxillerat i selectivitat? Te’ns alguna fòrmula especial, algun truc?
-No, no, cap en especial. Senzillament em concentro per estudiar, m’aillo de tot, fora mòbils i ordinadors. També penso que és molt important estudiar cada dia una miqueta. Cal tenir constància. No cal que sigui molta estona cada dia, però sí no deixar-ho tot per l’últim moment.

-Què esperes d’aquesta nova etapa que ara inicies com a estudiant universitària?
-Espero aprendre i aprofundir en un tema que sempre m’ha agradat. Alhora també voldria conèixer gent nova i fer noves relacions. I m’agradaria combinar-ho amb l’aprenentatge d’idiomes. M’encanta parlar idiomes i vull mirar aviam si mentre estic a la universitat puc anar al Servei de Llengues a estudiar japonès, alemany i rus…m’agraden tots tres!

-De cara al futur, com ho veus? Què t’agradaria fer a nivell professional una vegada hagis acabat la carrera?
-El meu somni és treballar fent recerca en una empresa informàtica potent com Google o Apple. El que més m’agrada és la innovació tecnològica, el poder descobrir nous aparells, i m’agradaria poder treballar en el desenvolupament de noves aplicacions. Però bé, ja veurem.