Sala de premsa Premsa i mitjans

“Creiem en una universitat realment pública, de qualitat, plural i respectuosa.”

Enginyers al Claustre
Laia Montero, estudiant d’Enginyeria de Telecomunicacions a l’Escola d’Enginyeria, es presenta al Claustre per la Facultat d'Enginyeria en la candidatura d'Enginyers al Claustre. 
 

14/11/2018

Em presento com a representant al Claustre perquè m’agrada molt la representació estudiantil, sóc delegada, he estat a la Junta d’Escola, estic a la Comissió de Qualitat i també sóc representant de secció de Telecomunicacions al Consell d’Estudiants. I aquest any que hi ha eleccions al Claustre, m’agradaria participar-hi, perquè hi ha poca gent interessada i algú ho ha de fer. A més, a mi m’agrada, i si tinc temps, miro d’encabir-ho.

Quines propostes teniu com a candidatura?

Volem implementar una rebaixa del 30% del preu de la matrícula. Som en una universitat pública i considerem que paguem una barbaritat. A més, enginyeria és més car i paguem 37€ per crèdit aproximadament; una barbaritat. Per això volem una equiparació real de preus en graus i màster. Donat que el grau és tan car, considerem important que sigui compatible amb una feina. Hi ha molts estudiants que tenen vida laboral i amb exàmens i classe sovint ho tenen complicat.

A més tenim propostes feministes, per fer fora el masclisme i l’heteropatriarcat de la facultat, així com promoure i incentivar l’enginyeria com a primera opció de futur entre les dones, que és un tema on jo personalment hi estic bastant implicada.

Volem fomentar les oportunitats d’estudi a l’estranger amb ajudes tant en l’àmbit logístic com l’econòmic. Estudiar a l’estranger és car i, a les enginyeries, tenim també problemes amb el reconeixement d’assignatures, quines escollir, etc.
Creiem en l’obligació de remunerar les pràctiques curriculars tant de grau com de màster, perquè sinò treballem “de gratis”.

Concretament a l’Escola d’Enginyeria volem que s’adaptin més aules/espais perquè no tenim biblioteca. Volem més lloc per a l’estudiant perquè literalment ho fem en un passadís. Tenim aules d’ordinadors, però no hi ha silenci, o s’utilitzen també aules com a menjadors. També demanem disposar d’endolls a totes les aules, ja que necessitem l’ordinador per programar o prendre apunts.

Quin model d'universitat proposeu?

Volem una universitat realment pública, on tothom hi pugui accedir, sense les limitacions que imposen els preus actuals. Per això demanem la rebaixa del 30% i la compaginació dels estudis amb la feina. També, la demanda d’espais d’estudi a l’Escola d’Enginyeria faria que la UAB fos de qualitat, ja que a casa no sempre hi ha un ambient idoni per estudiar. El que a mi em sembla més important, però, és la proposta d’una universitat inclusiva. És cert que la UAB té un protocol per poder canviar el nom en cas de persones en trànsit, i està molt bé, però a Enginyeria, d’on vinc, el sector està molt masculinitzat i no tenim referents femenins o estan invisibilitzats, per això cal fomentar-hi el paper de la dona. Volem una universitat més conscienciada, perquè hi ha moltes formes de masclisme emmascarades, sovint en una falsa cavallerositat.