Sala de premsa Premsa i mitjans

“Amb organització, qualsevol pot aconseguir aquesta nota”

Nota d'accés més alta UAB. Oriol Llopis
L’Oriol Llopis ha obtingut la nota d’admissió més alta de la UAB (13,804) i al setembre començarà el doble grau de Física i Matemàtiques. Tot i que sap que haurà de treballar de valent durant els propers anys, està impacient per començar aquesta nova etapa al campus.

25/07/2017

"Estic segur que aquesta nova etapa com a estudiant universitari serà una de les millors de la meva vida.
Seran uns anys que recordaré sempre".

L’Oriol és de Vinalesa (València) i assegura que venir a Barcelona serà un canvi radical per a ell. Tot i així, ens confessa que li fa una mica de por deixar la família i els amics de tota la vida.

No havia trepitjat mai el campus de la UAB fins al dia de la matrícula, però ens assegura que ha quedat impressionat i, sempre que els estudis li ho permetin, pensa aprofitar les possibilitats que ofereix un campus tan gran i amb tantes activitats.

El doble grau de Física i Matemàtiques de la UAB té la nota de tall més alta de Catalunya i tu hi has accedit amb un 13,804 sobre 14. Com ho has aconseguit?

No existeix cap fórmula màgica. Només he fet el que m’han dit sempre els professors: ser constant amb els estudis i portar una disciplina. Jo crec que aplicant això, posant interès i, sobretot, amb organització, qualsevol pot aconseguir aquesta nota.

Com t’has preparat les PAU?

Quan vaig acabar 2n de batxillerat, em vaig fer una planificació amb uns horaris. Estudiava cada dia fins al vespre, descansant 4 hores al migdia. Tot ha estat qüestió d’organització fins al dia de les PAU.  

Per què has escollit aquest grau?

La veritat és que no ho tenia clar... Dubtava entre totes les enginyeries però, acabant 2n de batxillerat, els meus professors em van parlar d'aquest doble grau i vaig decidir que era el que més m’agradava. A més, poder fer Física i Matemàtiques a la vegada i, a sobre, a Barcelona, em va semblar una gran oportunitat. Sabia que seria difícil perquè la nota de tall és molt alta, però per intentar-ho...

T’agradaria marxar d’intercanvi?

M’agradaria molt marxar 1 any d’Erasmus. No sé a quin país perquè m’agrada molt moure’m, però és una cosa que no descarto.

Ara comences una nova etapa com a estudiant universitari i diuen que és una de les millors èpoques. Què n’esperes?

Estic segur que serà una de les millors etapes de la meva vida. Tinc amics que ja han acabat la universitat i tots em diuen que seran uns anys que recordaré tota la vida.

On viuràs durant el curs?

Encara no ho tinc clar, però jo crec que serà la Vila Universitària. Almenys, durant el primer curs perquè el canvi no sigui tan gran.

A què t’agradaria dedicar-te en un futur?

El que més m’agrada és la investigació però encara no ho tinc gaire clar.

Al setembre començaràs el grau de Física i Matemàtiques però també t’agrada la filologia. Són camps molt diferents...

Totalment diferents (riu). De fet, els meus pares han estudiat Filologia i Història però tant la meva germana com jo som totalment de ciències. Els idiomes m’apassionen, així que no descarto cursar algun grau relacionat amb les llengües.

Tens algun somni que t’agradaria fer realitat?

Sempre he volgut fer voluntariat en d’altres països i dedicar-me a l’ajuda humanitària durant una temporada.