Sala de premsa Premsa i mitjans

‘No direction home’ torna a la Sala Cinema de la UAB

Cicle de cinema 'No direction Home'
El cicle de cinema continua amb la projecció del documental La vida loca, de Christian Poveda. Serà la tercera emissió d’un total de quatre que s’emetran aquest curs i que comptaran, com és habitual, amb un debat posterior a la projecció.

14/03/2019

El cicle de cinema documental és una de les actuacions que formen part del projecte Mar: Migracions, Asil i Refugi a la Universitat. Organitzat pel Programa Acollida de la FAS, la proposta té l’objectiu d’enfortir el rol de la universitat com a agent clau en la defensa dels drets humans, en aquest cas, de les persones migrants i en cerca de refugi. El Cinefòrum es desenvolupa en el marc d’una universitat compromesa institucionalment sota el lema de curs: #UABRefugi: l’Autònoma Acull.

El cicle de cinema sobre les migracions i els drets humans continua amb la projecció, el pròxim dimarts 26 de març de 2019 a les 16 h, del film La Vida Loca, de Christian Poveda. Es tracta d’un retrat extrem d’una de les bandes més perilloses i violentes de l’Amèrica Llatina: la Mara 18, a El Salvador. El director, infiltrat en aquesta banda, recull el dia a dia dels membres de la Mara, i del seu grup rival, la Mara Salvatrucha, amb qui estan en guerra. L’entrada a aquesta projecció, com a totes les que formen part del Cicle de Cinema ‘No direction Home’, és gratuïta fins a completar el límit de la sala.

Finalment, la pel·lícula que tancarà el Cicle de Cinema documental serà IDRISSA, crònica d’una mort qualsevol de Xavier Artigas i Xapo Ortega. És un projecte col·lectiu sobre la realitat migratòria a partir de la mort d’Idrissa Diallo al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona, el 6 de gener de 2012. El documental recrea el viatge hipotètic del jove Idrissa amb el seu germà i com s’han de separar. Vol ser una denúncia contra el racisme institucional i sensibilitzar a la població de la situació de vulneració dels drets humans de les persones migrants. La projecció serà dilluns, 6 de maig de 2019, a les 12 h.

Per a més informació sobre el Cicle de cinema documental sobre refugi, migracions i drets humans, consulteu les xarxes socials de la FAS.