Jordi Sort, guardonat amb un projecte ERC Proof of Concept

Jordi Sort

Jordi Sort, investigador ICREA del Departament de Física, ha estat guardonat amb un dels ajuts ‘Proof of Concept’ de l’ERC. També n’ha estat guardonada la investigadora de l’ICMAB Teresa Puig.

25/07/2019

El Consell Europeu de Recerca (ERC, per les seves sigles en anglès) ha concedit a l’investigador ICREA Jordi Sort, del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona, un dels ajuts Proof of Concept d’enguany destinats a apropar al mercat els avenços en recerca de frontera.

L’ajut, dotat amb 150.000 € per un període de 18 mesos, té l’objectiu d’apropar la recerca dels investigadors al mercat, representant un important pas cap a la transferència de coneixement al sector productiu. Jordi Sort, líder del grup de recerca en nanomagnetisme i nanomecànica de la UAB, va rebre un projecte Consolidator Grant el 2014 (1.8 M€), també del Consell Europeu de Recerca, que li ha permès finançar la recerca fonamental associada a aquesta Proof of Concept. L’objectiu d’aquest nou projecte, MAGIC-SWITCH: Magnetic Switch Controlled with Voltage - Towards a Secure and Energy-Efficient Magnetic Device, és el de desenvolupar un nou tipus de memòries per a ordinadors amb un disseny robust que minimitzi les pèrdues d’energia per escalfament. També enguany, en Jordi Sort va aconseguir una European Training Network (4M€) en materials magneto-elèctrics.

D’altra banda, la investigadora Teresa Puig, de l’ICMAB-CSIC, al campus de la UAB, també ha obtingut un ajut Proof of concept per al projecte IMPACT, Industrial Manufacturing Process for A high temperature superconducting Coated conductors Technology.

El finançament d’aquests ajuts Proof of Concept permet disposar d’uns recursos addicionals per posar en pràctica el potencial innovador i comercial de les idees generades durant investigacions prèviament ja finançades per l’ERC.

La UAB comptabilitza un total de 18 ajuts de l’European Reseach Council. Pel que fa als projectes programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, la Universitat Autònoma de Barcelona ha obtingut un total de 130 projectes, gestionats per l’Oficina de Projectes Internacionals, que representen un finançament total de 61,9 milions d’euros. Això la situa en la posició vuitena d’entre més de 3.200 entitats participants a Espanya i en la tercera entre les universitats espanyoles. A nivel internacional la UAB ocupa la 126a posició entre més de 31.500 entitats participants.

 

 

Notícies relacionades

Premi a un projecte del LiPA-UAB

Premi per a un projecte del LIPA-UAB

El projecte europeu EBE-EUSMOSI, que afavoreix la inclusió social a l’escola, coliderat pel Laboratori d’Investigació Prosocial Aplicada (LIPA UAB), ha estat reconegut per l'Agència Italiana Indire-Erasmus com un exemple de bones pràctiques pels resultats obtinguts i la qualitat de la seva implementació.

Totes les notícies