Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Imatge I Hate New York Notícia

El proper 14 de maig es va projectar el documental I Hate New York (2018) de Gustavo Sánchez a la Sala Cinema UAB i a continuació hi va haver un col·loqui amb el director del film, Gustavo Sánchez; el muntador i exalumne de la UAB, Gerard López i la portaveu del col·lectiu LGBTI+ Sin Vergüenza UAB, Alma Pereira.  L’esdeveniment es va dur a terme amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia que se celebra el dia 17 del mateix mes.

14/05/2019

Amb una càmera domèstica i sense guió, el director s'endinsa durant 10 anys en les vides íntimes de quatre dones artistes i activistes transgènere de la subcultura underground de la ciutat. Les protagonistes del documental relaten en primera persona les seves vivències i les seves lluites per una identitat pròpia, en un recorregut vital a cavall entre l'activisme i el món de la nit. El director construeix una autèntica narració visual sobre la identitat i l'energia de la ciutat. En particular, sobre les supervivents d'una escena artística que despunta a la fi dels 80 i que comença a esvair-se després de l'11-S, allí on la subcultura trans es va barrejar amb el punk, la música disco, la performance o el rap com a vies d'expressió i activisme.

La banda sonora actua com a fil conductor essencial de la pel·lícula. Una selecció que inclou música d'Arca, així com del compositor, Ryuichi Sakamoto, al costat d'un dels més importants exploradors sonors de l'escena experimental internacional, Alva Noto, passant per la icònica cantant drag Sharon Needles, i fins i tot pel punk-rock de les Transisters, la història dels quals apareix en el film. 

El documental revela també la història no explicada fins avui de Chloe Dzubilo, icona feminista decisiva en la defensa dels drets civils de la comunitat trans en els anys crítics d'expansió de la SIDA.

El film s’ha projectat a diversos festivals internacionals com: el Raindance Film Festival de Londres, el Festival LGBT Newfest de Nova York i el D’A Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, entre d’altres. També, ha estat nominada a Millor Documental als Premis Gaudí, així com al Festival de San Sebastián (SSIFF). I ha guanyat el Premi a Millor Documental al Festival de Cinema de Múrcia (IBAFF), al Girona International Film Festival (GIFF) i el Premi Miguel de Molina al Festival de Málaga.

Gustavo Sánchez (Úbeda, 1978) debuta en la direcció de documentals amb I Hate New York, la seva òpera prima, escrita, realitzada i produïda per ell mateix amb la col·laboració del director J. A. Bayona. Va realitzar estudis de Filologia a la Universitat de Granada i a la Universitat d'Aberdeen i és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Salamanca.

País: Espanya / Any: 2018 / Durada: 75 minuts / Gènere: Documental / Idioma: Anglès subtitulat al castellà

Organitza: Cultura en Viu, Sin Vergüenza UAB i Dinamització Comunitària.

Dimarts 14 de maig del 2019, a las 15.30 h
Sala Cinema UAB


INFORMACIÓ GENERAL

Situació: Plaça Cívica, campus de Bellaterra.
Capacitat: 190 persones.
VOS - Cinema en versió original subtitulat

Accés:
Entrada gratuïta limitada a l'aforament de la sala.
La taquilla s'obre mitja hora abans de començar cada projecció.
No es reserven localitats i només s'entrega una entrada per persona.