La UAB millora la seva posició en el rànquing QS

La UAB ha passat a ocupar el lloc 173 del món, tot escalant quatre posicions respecte a l'edició anterior. Entre les universitats espanyoles, la UAB ocupa el segon lloc, al darrere de la Universitat de Barcelona (166) i seguida per la Universidad Autónoma de Madrid (178).

16/09/2014

L'edició 2014/15 del rànquing internacional QS situa la UAB en la posició 173 de les 863 institucions analitzades a nivell mundial, i en segona posició respecte a les universitats espanyoles. Per àmbits del coneixement, destaca la posició 103 en Ciències Socials. En Ciències Naturals la UAB ocupa la posició 111, al costat de les universitats de Glasgow i Nova York; en Humanitats la posició 126, en Enginyeria i Tecnologia ocupa la posició 233, i en Medicina i Ciències de la Vida la posició 142.
 
El rànquing destaca la posició 106 mundial de la UAB en reputació acadèmica i la posició 219 en nombre de citacions per investigador, encapçalant a les universitats espanyoles en aquest indicador.
 
El Massachusetts Institute of Technology (EUA), la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i l'Imperial College of London (Regne Unit) ocupen les tres primeres posicions en el rànquing.
 
El rànquing QS es basa en quatre pilars, la investigació, la docència, l'ocupabilitat i la internacionalització, així com en sis indicadors: la reputació acadèmica, la reputació entre les empreses, la ràtio d' estudiants per facultat, les citacions, la internacionalització de les facultats i la ràtio d'estudiants internacionals. Els resultats del rànquing es publiquen al web www.topuniversities.com.