Vés al contingut principal

Càtedra Internacional d'Olimpisme

La Càtedra Internacional d’Olimpisme neix l’any 1995 d’un acord de col·laboració entre la UAB i el Comitè Olímpic Internacional (COI) i esta gestionada pel CEO-UAB. Té com a objectiu fonamental fomentar, en l'àmbit universitari, la investigació, la formació i la divulgació dels ideals del moviment olímpic, i promoure la cooperació entre el Comitè Internacional Olímpic i les universitats, especialment en tot allò que fa referència a les ciències socials i a les humanitats.

La càtedra, conjuntament amb el Centre d’Estudis Olímpics del COI, ha coorganitzat fins ara cinc simposis i ha coeditat publicacions en què ha analitzat temes com ara les viles olímpiques, les cerimònies olímpiques, els voluntaris, la televisió i els Jocs Olímpics, Internet i l’Olimpisme. La Càtedra ha invitat des de 1995 a 18 experts acadèmics de reconegut prestigi en els camps de ciències socials i d’humanitats com a Professors Internacional en Olimpisme. 

En el marc de la Càtedra, el Comitè Olímpic Internacional ha encomanat al CEOiE-UAB, la realització de diversos estudis, tot incloent estudis sobre la cobertura televisiva dels Jocs Olímpics, el programa olímpic, les iniciatives d’educació olímpica promogudes dins del Moviment Olímpic i un projecte estratègic en la forma de desenvolupar les seves polítiques respecte a la comunitat universitària internacional.

Informació complementària